woensdag 21 januari 2015

Gewicht verliezen

Kilo's - het gevecht van het voorseizoen

Hartje winter. Het kerstdiner nog in de benen, de heerlijke luiheid van de vakantie nog vers in gedachten en weinig renners op de weg. Maar de lente lonkt, de weg roept, je fiets ratelt ongeduldig. Aan de bak!  Het vet aan de fiets in plaats van aan jou. Conditie opbouwen. En die conditie hangt samen met de overtollige kilo’s die er deze winter zijn bijgekomen. Dus…afvallen! Voor de meeste renners een uitdaging na minder kilometers te hebben gemaakt de laatste maanden. Kortom, de wielerklassieker, het gevecht van het voorseizoen, is weer gestart!

Hoe pak je dat nou aan als je, zonder honger te lijden, je vetpercentage (en gewicht) omlaag wilt brengen? Het lijkt heel simpel (en dat is het eigenlijk ook): minder eten, meer bewegen. Maar als fanatieke sporter heb je ook je energie nodig. Wanneer heb je de juiste balans te pakken? Enkele tips om op een gezonde manier van je overtollige vetvoorraad af te komen.
  1. Lijdt geen honger, vooral niet als je je fiets weer vaker te voorschijn haalt. Te lang niet eten of in totaliteit te weinig eten kan zorgen voor de bekende ‘hongerklop’ met als resultaat dat je alles wat los en vast zit gaat eten (en dan vaak niet de meest gezonde keuzes maakt)
  2. Eet elke dag om de 3 uur. Op momenten dat je lange ritten fietst: elke 2 uur koolhydraten. Laat je er langer tussen, dan is het risico op over-eten naderhand te groot
  3. Wat je eet, hangt af van het moment van de dag en of je wel of niet traint. Over het algemeen geldt      lees verder : 

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...