zondag 21 juni 2015

21 juni pechdag

          Heftige rit Melle-Oudenaarde

Verslag van een heftige rit: Wetteren - Melle - Oosterzele - Zwalm - Oudenaarde - Eke - Melle - Laarne - Fina


Goed weer was er zeker niet voorspeld vandaag en dat was deze ochtend om 07.55u zeker merkbaar. Slechts enkele Stuurkens stonden reeds paraat. Tegen 8u begonnen er nog aarzelende mannen en vrouwen toe te stuiken en tegen 08.05u arriveerden de laatsten. Volgens onze voorzitter William een trend van de laatste weken, velen dagen het lot uit en rijden pas tegen 08.05u op de parking. William zal strenger worden, de laatkomers zijn gewaarschuwd!

Ongeveer een 23 Stuurkens waagden zich aan een rit richting Ronse. Het tempo tikte meteen aan en het is duidelijk dat onze B-ploeg dik in vorm zit! Jaja lieve A-ploeg, jullie gaan jullie tenen nog mogen uitkuisen. 
We trokken eerst naar Wetteren om zo in Melle nog wat toertjes te rijden. Vandaar vlogen we richting Oosterzele (er zitten zeker nog enkele andere dorpjes tussen maar oriëntatie is niet mijn sterkste punt). Tot Oosterzele verliep alles zeer gemoedelijk. Mooi tempo, vele verhalen op de fiets en blije gezichten. Daarna kwam er drama. Op een gladde modderige strook gingen 10 Stuurkens tegen de grond. De fysieke en emotionele schade was groot. Langzaam maar zeker kwam iedereen overeind, bij de een ging het al wat gemakkelijker dan bij de andere. Hier en daar pijnlijke ribben, rug, staartebeentjes en veel schaafwonden. Gerard en Maurits trokken terug richting Overmere. Voor Maurits was de schade het grootst en een zwaar verdict viel op 't spoed: een getorste schouder. Maurits moet jammergenoeg een kruis maken over de Marmotte die binnen enkele weken plaatsvindt, veel beterschap!


Na wat geaarzel, wegens de emotionele schade (Ja Jochen ik heb het op jou :-)), werd er toch beslist de rit verder te zetten. Het groot laweit was er toch een beetje uit en de rit verliep in stilte via Zwalm naar Oudenaarde. Vanaf Oudenaarde keerden we via Schelde huiswaarts en daar vond de vrijaf plaats. Tempo zakte bijna niet onder de 40 en het werd zwoegen en afzien. Daarna kwam de welverdienste rust in cafe huppeldepup en kon iedereen beetje op zijn positieven komen. Met nog 35km trokken we opnieuw richtig Mellae om zo via Heusden en Laarna huiswaarts te keren.

100km op de teller en tussen 28 en 29 gemiddeld (de stuurkens waren er niet eensgezind over vandaar de ruime marge :-)).

Ondanks de zware valpartij was het niet al kommer en kwel:

- zo zijn we nog eens in Oudenaarde geraakt
- hebben we geen regen gehad en kwam de zon zelf eens piepen
- hebben we toch doorgezet, we kunnen onszelf dus tot de dapperen der Overmerenaars benoemen
- hebben we weer goed gelachen en gezeverd
- geen enkele platte band!

Wat hebben we geleerd vandaag?

- Toch altijd uitkijken op een nat wegdek
- Ondanks de poging van William helpen bier en sigaren niet tegen de pijn
- 2 warme choco's, een agrum en een kriek doen niet raar aan de maag
- Als je zegt dat een vrijaf 6km duurt mag hij geen 12km duren, dat is niet goed voor mijn moraal :-)
- Jochen is een kasseienbijter
- Mon heeft wel heel snelle benen de laatste tijd
- Stijfheid treed op bij het wachten voor een rood licht

Dat was het dan, tot volgende week!

Groetjes,
Evi

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...