zondag 28 juni 2015

28 juni Munte

 Mon in vorm

Ondanks de afwezigheid van veel ‘vaste’ B Stuurkens komen er langzaam aan toch 16 doorsijpelen voor een ritje op en af richting Munte & co. Zon bij de start, maar grijs & een paar regendruppels tijdens de rit.
 
Voor wie er nog aan twjfelde: de Mon is in vorm, en nog geen klein beetje. In z’n vestje achter – tuurlijk met lange mouwen – was er naast de tube nog plaats om wat Stuurkens in te steken. Fikse draft van bij de start & een nieuwe wetmatigheid: hoe beter de vorm van de Mon, hoe stiller in de groep.
 
Vorige week de valpartij...en het was weer bijna zo ver – een hinde over de weg, zij het dan kortgerokt & met topje, zorgt ervoor dat de aandacht vooraan even verslapt (eheum) en we bijna de afslag voorbij zijn. Iedereen in de remmen, “oowww” en “ooeeee’' en “aaaaa”....maar toch nog de straat in. Hoe hadden we dat moeten uitleggen. Wat later nog een duif die Mon bijna van z’n fiets vliegt, maar verder geen zorgen meer.
 
‘t Was ook een zeer technische rit, niet zozeer door de route maar wel door al het gesleutel. Kristof z’n achterwiel ligt er bijna uit wanneer we op kasseien draaien, André z’n stuur zit los en verder zijn er nog wat platte banden. Maar allemaal netjes opgelost.
 
Iets voor twaalf draaien we de Fina op, goed gereden en vooral met flinke dorst. En toch nog een zonnetje gezien! Jochen

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...