maandag 27 juli 2015

26 JUL - ZWALMSTREEK

Volkegem Molenberg

Beste stuurkens.

Gans het weekend grijs, grauw, onweer, wind, … maar de zondagmorgen klaart de hemel open. We vertrokken met een stralende zon en 16 niet verlof-plichtige stuurkens.
De Mon heeft blijkbaar ook veel naar de Tour de France gekeken, we vertrokken rustig. Pas na enkele kilometers “officieuze start” sloeg de TURBO aan. (die dan ook niet meer af te krijgen was)
Via Laarne, Melle was het beuken tegen de wind richting “Lange Munte”. Hendrik verklapte onmiddellijk zijn supervorm (het Melk-Jupiler-zuur van vorige week verdwenen) door direct in de aanval te gaan. Hij kreeg 2 metgezellen mee, door twijfel als de kasseien volledig gereden werden stagneerde de snelheid. Onder leiding van Maarten, Mon en Thomas kwam bijna de volledige groupetto aan. Daardoor was er bijna  geen tijd voor een plasje of recovery.
Via de grote weg voorbij Oudenaarde richting Volkegem. Iedereen was zich goed aan het positioneren maar dit werd verstoord door een lekke band. Geen enkel probleem want onze VAB depannagedienst was snel ter plaatse?????

Ikzelf nam al wat voorsprong om mooie kiekjes te trekken boven op de berg, maar heb mij nog moeten haasten want alweer stond er geen maat op Hendrik. Met 2 kwamen ze, met toch een mooie voorsprong als eerste boven. Aan de volgorde van de foto’s kan de pikorde ontleden.
Na de Volkegemberg reden we naar onze korte scherprechter de Molenberg. Boven had toch iedereen wat meer recovery tijd nodig.
In onze vaste kroeg kregen we droevig nieuws te horen. Onze vertrouwde barman heeft ons eind mei verlaten na een hartstilstand. We hebben onze deelneming overgemaakt in naam van de Club.
Na de stop krijgen we op de Noordlaan onmiddellijk dat ‘verdomd’ lastig knikje met een vleugje tegenwind. Erna wat laatste uitlopers van de zwalmstreek aan een tempo dat steevast hoog gehouden wordt door onze sterke kopman, die we bijna status kopHEER zullen moeten geven.
Via Sint-Lievens-Houtem, Wanzele, Uitbergen gingen we op zoek naar een verfrissing. Wat niet evident was, want de Fina, boerenkrijg, sporthal waren allemaal gesloten.
Terug tegenwind richting Groenendijk ondertussen hebben we Gerard opgeraapt. Hij was op stap met zijn gele Eddy Merckx. Die kwam wat beter uit bij zijn gele trui?!?! Van armoede hebben we dan maar op terras bij A’s post gevat.
Kleine 100km aan een goeie 28km/h

Tot volgende week.

Thomas

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...