woensdag 23 december 2015

tips

Zo blijf je op gewicht tijdens de feestdagen ! 
cycling.be

De komende dagen hollen we weer van het ene feest naar het andere. Hoe vermijd je dat je het nieuwe jaar ingaat met enkele kilo's meer? Voedingsdeskundige Jolien Lewyllie van Energy Lab geeft enkele nuttige tips!
"Veel verzadigde vetten, toegevoegde suikers en alcohol. Dat zijn de grootste boosdoeners tijdens de feestdagen, maar ook in onze dagelijkse eetgewoonten", zegt Jolien Lewyllie. "Probeer daarom zo gevarieerd mogelijk te eten en de verzadigde vetten en toegevoegde suikers zoveel mogelijk te mijden."

"Je eet als tussendoortje dus beter een appel, een banaan, of wat mandarijntjes in plaats van een zakje chips of een reep chocolade. Tijdens de feestdagen zijn de maaltijden tussen de recepties, feestjes, etentjes, ... door het belangrijkste. Wanneer je daar ook nog eens extra gaat zondigen dan is de kans uiteraard groot dat je het nieuwe jaar ingaat met enkele kilo's extra."

Jolien geeft nog enkele algemene eet- en beweegtips voor tijdens de feestdagen: KLIK : 

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...