woensdag 27 april 2016

Lente in zicht !

Prachtig lenteweer dan toch in zicht voor onze trip


Genoeg van de koude en regenachtige dagen? Dan is er goed nieuws. De temperaturen zullen vanaf begin mei de hoogte in gaan. De eerste lentedagen met 20 graden en meer zijn dus eindelijk in zicht.
Aan de aprilse grillen zijn we deze maand zeker niet ontsnapt. Ons land krijgt al dagen nat, winderig en koud weer over zich heen. Volgens weerman Frank Deboosere wordt april in zijn geheel zelfs kouder dan december .
Maar Luc Trullemans, die jarenlang het weerbericht presenteerde in Franstalig BelgiĆ«, heeft goed nieuws. “Het slechte weer zal nog een drietal dagen aanhouden, maar nadien zullen de temperaturen langzaam maar zeker de hoogte in gaan”, zegt hij in La Capitale.
20 graden en meer
Tot en met zaterdag zal het wisselvallig en koud blijven, met maxima tot 12 graden overdag.Zondag kan het droger worden met meer opklaringen en maxima tot 13 graden in het centrum van het land.
Maandag trekt er opnieuw een regenzone over ons land, waardoor het eerste deel van volgende week opnieuw wisselvallig zal zijn met perioden van regen. De temperaturen blijven wel stijgen, met tot 14 graden in het noorden van ons land.
“Maar vanaf woensdag 4 mei wordt het echt warmer”, zegt Trullemans. “Donderdag zouden we zelfs temperaturen tot 20 graden kunnen halen. Vrijdag 6 mei kan opnieuw een slechtere dag worden met regenbuien, maar in de week van 9 mei stijgt het kwik volgens de weermodellen tot boven 20 graden.”

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...