zondag 4 september 2016

04 sep 2016

                         Flandriens

Hevige regenbuien deze voormiddag : Enkel Flandriens op de weg !

9 A Stuurkens trotseren regen en wind op de Teirlinck route :

Phil,Dirk,Ronny,Bart,Peter Vl.,Mark,Ferry,Martin en Fabian .
Flauwe opkomst ..maar het vroege startuur 7u30  en de ongunstige weersomstandigheden zullen wel de oorzaak zijn .
Niet gezeurd …iedereen toch heel gemotiveerd om deze rit aan te pakken …Phil en Bart nemen de kop richting Wetteren. Direct de wind op de neus …toch zakt het tempo niet onder de 30 km/u ..na een 10 tal km ..wisseling v/d kop .. Dirk en Mark nemen het tempo over …en zo wisselen die 2 koppeltjes elkaar af gedurende anderhalf uur   .

Het is gevaarlijk rijden op dit nat wegdek , doch worden de bochten met veel  voorzichtigheid  genomen …t ‘is nodig want niet iedereen zit met een gerust gevoel op de fiets . Eens goed op de Teirlinck Route is het steeds draaien en keren en meer dan op en af .. we worden regelmatig getrakteerd op een fikse bui ..maar we geven niet op en maken er het beste van.
Door overlappende stukken op het parcours raakt de GPS soms in de war en we rijden dan ook een gedeelte v/d route in tegenovergestelde richting …het parcours wordt er niet minder lastig op …pfff  .Na +- 80 km en eindelijk een café gevonden te hebben wordt er toch gezamenlijk beslist een pitstop te houden . De Cola of koffie en sommige een straffe Duvel gaan er vlotjes in !!
De zon komt af en toe piepen en de regenjasjes gaan terug uit . Na de stop met meestal wind in de rug gaat het hard richting Overmere … we flirten met snelheden ruim boven de 40 km /u …iedereen volgt vlot met regelmatig afwisseling v/d wacht vooraan.
Rond 12 u staan we in Overmere ..120 km met 29.7 gem , en 980 hoogtemeters  .  Ondanks het slechte weer en de wind hebben we er toch van genoten, het kuiswerk v/d fiets nemen we er met plezier bij .
Dank aan de kopmannen van dienst  Phil ,Bart,Dirk,Mark en Fabian .
  
Tot zondag voor de rit naar de Koppenberg .

Sportieve groeten
Fabian

B : negen Stuurkens rijden een verkorte versie naar Temse, waaronder DRIE VROUWELIJKE FLANDRIENS : Marleen, Katrien & Brendy,
Gerard, Mon, Paul V, Koen, Ronny King, Patrik Rogiers

MOUSSON IN VLASSENBROEK

"Ondanks het dreigende wolkendek gaan er bij de B’s 9 Stuurkens van start voor een vlakke rit richting Tielrode, met de wind in de rug wordt het een vliegende start (na 1 uur fietsen met redelijk wat bochtenwerk al 31 km op de teller). Even voorbij Temse is er enige nervositeit waar te nemen in de kop van het peloton “trapkes op of geen trapkes op” that was the question Glimlach. Eens de schelddijk opgedraaid was de strakke wind jammer genoeg niet meegedraaid wat voor een kleine daling van de snelheid zorgde. Ondertussen was het beginnen regenen zodat we kletsnat onze tussenstop in Baasrode bereikten, er was een speciale actie, 10 cola’s voor de prijs van 9. Bij ons vertrek zag ik de waardin denken “’k zal maar een dweil en aftrekker gaan halen”. 

Richting Vlassenbroek veranderde de fikse regen in wat ze in de gebieden rond de evenaar ook wel moesson plegen te noemen.........Mon besliste dan maar om de kortste weg naar ons lokaal te nemen om daar de infrastructuur wat te gaan besmeuren, Gerard had nog wat goede raad betreffende de rit naar de Paddestraat van volgende week voor de dames (en zij voor hem).           
75km op de teller aan een deftig tempo in dit hondenweer moet volstaan. "
Patrik

C : Houtem

Theo, Maurits & Sandra vertrekken met droog weer richting St-Lievens-Houtem ipv Moerbeke.
In Oordegem gaan voor de eerste keer de hemelsluizen open. Maurits neemt de kop, vol in de wind. Theo & Sandra volgen aan een snelheid van 24/u. Tijdens het bergoprijden voelt Sandra  nog de benen van de rit van Uitbergen. Voor de tweede keer gaan de sluizen open net voor Houtem.

We moeten schuilen. Sandra belt aan bij een lieve mevrouw, waar ze gratis soep kan krijgen en haar drogen. Net voor het café DE GOUDEN LEEUW krijgen we een derde keer een plensbui... gelukkig maakt de warme tomatensoep veel goed. De huisbazin bezorgt ons een handdoek en heeft nadien ook nog werk om de vloer terug droog te krijgen. Intussen is de zon daar !!!  De terugrit is veel aangenamer met de wind in de rug, en tegen 32/u. Tsaka !!  Om 12u20 zijn we opgedroogd terug aan de Fina. Sandra



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...