zondag 2 april 2017

Stuurkens in DE RONDE


Ronde Van Vlaanderen 2017

Dit jaar stond het stuurken met een zeer sterk A blok aan de start op de grote markt van Antwerpen...Als echte profs werden Marty, Gerd (oud stuurken), Thibau, Sven en ikzelf met de ploegbus opgepikt in Zele...met dank aan ABT vervoer en de regeling van Marty!

De sfeer aan de start was indrukwekkend, allemaal heel vrolijke mensen en dan botsten we nog op ons Evy...direct sfeer...later zouden we ook Thomas nog oprapen. 7u20 trokken we ons op gang. Good luck boys...

Maar al vlug begon de regen roet in het eten te smijten...gelukkig kon Marty nog een regenfraksken bemachtigen in de lokale fietswinkel. Ge moet die mens nog betalen he Marty ☺

De doortocht in Hamme, Zele en Overmere was fantastisch...veel bekend volk gezien en ook een delegatie van stuurkens aan de klappel om ons aan te moedigen en...Maurice regelde vlot het verkeer op een rond punt in Zele.

Dan in hoog tempo richting heuvels. Er werd hevig gestreden met wisselende posities aan het front. De pap uit de benen gooien op de paddestraat en de haaghoek...allemaal samen over leberg, berendries en ten bosse....en dan Return of a legend: de Muur...Thibau opende het vuur maar het was een indrukwekkende Gerd die er vlotje naartoe reed. De koppenberg legde de koers in zijn defintieve plooi. Met 3 man in de kopgroep en 2 man die prachtig afstoppingswerk in de achtergrond deden waren we met voorsprong het sterkste blok in koers!
Na de oude kwaremont viel Sven weg vooraan met kettingbreuk...dat komt ervan als ge bergop op uwe grote plateau blijft staan (ongezien...sterken beer Sven!)
Na de Paterberg werd er nog gekoerst op leven en dood...onze teller zakte niet meer onder de 40 km/h. Thibau en ik kwamen zegevierend over de finish, Gerd en Marty vonden elkaar en bleven ook samen tot het einde. Na 240 km stond het gemiddelde dit jaar op 30,5 !

Dikken tuub mannen!!!


Groeten Bart

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...