zondag 24 september 2017

De C's navigeren langs Wieze en Herdersem


Negen C's paraat vandaag : André, Paul, William, Freddy, Fernand, Theo, Maurits, Mario & Odilon. Maurits heeft 'n ritje uitgetekend en weg zijn wij.
Géén wind, een beetje nevel, en toch wat frisjes, niet waar Freddy? zonder armstukken ... sterk Freddy :-). Geen vrouwtjes in de groep, dus wat minder gekwebbel Sandra :-)
We vertrekken via Uitbergen, langs DEN BOTERHOEK naar Gijzegem.
In Wieze de brug over naar rechts langs het voetbalplein SK HERDERSEM. Via kleine wegjes naar de wijk KRUISABEEL te Moorsel.. Nog enorm veel maïs op de route ; Freddy noemt de route van vandaag de MAISROUTE...
Via stukjes van Baardegem, Lebbeke, en de wijk ROOIEN arriveren we op het dorpsplein van Wieze. Café DEN DIKKEN EIK is onze rustplaats. Een bouwkundig erfgoed : In 1871 was er al sprake van DEN DIKKEN EIK... een mooie serveuse volgens Theo !
We keren terug langs de Dender en het schilderachtig dorpje MESPELARE, met het pittoreske kerkje van de 12de eeuw. Via het familierestaurant DE KOEKETINE rijden we langs DE LANGE PIER en de binnendijk van Berlare naar de Fina. Mario is in goede doen, hij voelt zijn trappers niet en heeft commentaar op alle natuurpracht langs de Schelde :-)
We hebben exact 50 km à 26.1 km/u.
De route van vandaag :
https://connect.garmin.com/modern/activity/1995434343
Mo

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...