zondag 17 september 2017

De Vlaamse Ardennendreef, hét mooiste plekje


Kalken kermis, winterkwaaltjes, medische perikelen, vakantie, van de trap donderen...vele redenen waarom er maar 11 B's aan de start stonden. Gelukkig is kopman Patrik terug van dienst, bijgestaan door Wim & Maarten. Een laatste keer Betsberg voor dit seizoen, en op de Lange Munte kunnen de kasseifretters zich nog eens uitleven. Voor de rest de standaardaanloop naar Oudenaarde, in koude temperaturen maar gelukkig met een opkomend zonnetje.
De Vlaamse Ardennendreef, een paar van ons onbekend. Linksop en meteen stevig steil, om even later het mooiste zicht van Vlaanderen te hebben (toch volgens de polls), een prachtig uitzicht over de Vlaamse Ardennen. Uw reporter was aan het wachten op de kasseien...maar die zijn er blijkbaar niet meer. Boven wacht de groep dan weer op Robert, die de kop blijkt te trekken van een andere wielerclub. Maar dat kan ook toeval geweest zijn.
Richting Ename voor ons favoriet café, niet langs de Molenberg maar met een fantastisch tussenstuk - genieten met volle teugen. Robert rijdt door bij de stop, een twintig minuten later zetten we ook aan voor de terugrit. We kunnen nog op het terras zitten van de Fina na 95km...de weersgoden zijn ons even goedgezind.
J

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...