zondag 27 mei 2018

B's naar Oudenaarde


De B’s starten met een technisch intermezzo – nog voor het vertrek is Koen zo sympathiek een cursus binnenband vervangen te geven. Richting Oudenaarde gaat het vandaag, met een paar ‘vrijaf’ momentjes. De eerste keer is op de Lange Munte, de kassei autostrade.


 Uw reporter ziet graag kasseien, de rest vandaag precies iets minder. Uiteindelijk komt er toch nog een groepje aansluiten. Gerard heeft nog even wat derailleur problemen maar uiteindelijk bollen we Oudenaarde binnen.

 Zij die zonnecreme hadden gesmeerd waren eraan voor de moeite, een stevige bui en die blijft aanhouden tot we Oudenaarde weer buiten zijn. Een vinkenzetting langs de Schelde zorgt ervoor dat we moeten rondrijden, maar de langverwachte vrijaf komt er toch nog. Een tiental kilometer vlammen met het hol open. Geert doet (zoals gewoonlijk) berenwerk, en Koen – Thomas – Jochen vervolledigen het eerste groepje dat aankomt op de stop. 

Niet zolang erna komt Gerard toe, die nog maar eens zijn superbenen bewijst. Gelukkig heeft het opgehouden met regenen, en kunnen we buiten bijtanken. Na Merelbeke gaat het in Heusen de dijk op voor een derde vrijaf, deze keer een groepje met Geert, Thomas, Paul & Jochen waarbij de eerste twee het grootste werk voor hun rekening nemen.

 In Wetteren hergroepering, en via Kalken bollen we naar onze heimat. Met +/- 100km op de teller en dixit Rita 29.5km/h gemiddeld, maar vooral vies, vuil en vettig komen we aan in de Fina. Sterk kopwerk van Ronny King met Mon, en Koen die ook een deel voor z’n rekening nam. Merci mannen! Fiets niet vergeten kuisen, volgende week Hengstdijk (Olland)!

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...