zondag 9 september 2018

Kasteel van Gaasbeek


Geen negen,  maar zeven musketiers voor onze nieuwe prachtige rit in het Pajottenland: Fabian, Dirk, Maurits, Ronny, Martin, Wim en Koen.

We vertrekken langs de Koeketine in Denderbelle naar de Abdij van Affligem.

Ruim 10 hellende stroken vandaag, mét of zonder naam…Fabian & Maurits beginnen daarom het eerste uur aan 'n voorzichtig tempo.

We beginnen met de Gootberg (de andere zijde vd Eksterenberg) voor Essene,

Omhoog, maar ook veel naar beneden, genieten jongens ! We rijden vele wielertoeristen voorbij die aan een tourrit deelnemen.


Richting Dilbeek, voorbij Wezenbeek , middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland vinden we het kasteel van Gaasbeek :

HET MEEST ROMANTISCHE KASTEEL VAN VLAANDEREN, met mooi park en museumtuin.



Een oorspronkelijk middeleeuwse waterburcht. Een bezoek meer dan waard ! Dat bezoek is voor ’n andere keer. Verderstoempen verdomme!

In Sint-Gertridus-Pede nog ’n helling naar onze stop, voorbij de woning van groot wielertalent Remco Evenepoel, van wie nu al een grote wielertoekomst voorspeld wordt.

Boven in café "In de RUSTBERG" is het zalig vertoeven, hier komen we nog !

Ons tempo wordt nog 2 x onderbroken door 2 lekke banden van de gebrs Siau.

Daarna richting Denderleeuw, we blijven niet langs de Dender, en zoeken nog een laatste stevige kuitenbijter : de onbekende "Schettenberg" in Teralfene.

Via Herdersem en Gijzegem naar de heimat. Onze koprijders Fabian & Dirk zijn  super vandaag. En Ronny toont nog eens zijn  karakter om ook zijn duit in het zakje te doen, zonder weken training. We hebben meer dan 600 hoogtemeters en 30,6 km/u gemidd op onze 100 km.

De verslaggever vandaag zit kletsnat in het zweet en gaat eerst douchen… :-)

Marty is 40 geworden en toont nog eens zijn grote loyaliteit tov van onze club (hij heeft ook zijn vrouw en moeder meegebracht ) : super bedankt Marty !!! De boterhammen met spek en eieren smaken overheerlijk !!!

Relive 'Morning Sep 9th'

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...