zondag 14 juli 2019

Motregen mét de vlam in de pijp !

                  Kwaremont - Paterberg 
Vandaag gaan we nog eens de finale van DE RONDE verkennen !  09 dapperen om 07u30 : de Phil, Fabian,  Bart, Sven, Pieter, Wim, Koen Dirk  & Maurits. Donkere wolken in de verte houden ons niet tegen.

Onze osteopaat Bart & supertriatleet Sven nemen de eerste 60 km voor hun rekening aan een wel héél stevig tempo, 34 - 35/u ! Die mannen eten vermoedelijk dezelfde gellekes als Thomas De Gendt !  De Schelde volgen we nu eens langs de ongewone zijde... hier minder gevaar voor andere wielerterroristen, maar wel nogal veel putten en steentjes... oponthoud door bandbreuk van Maurits.
We blijven de Schelde volgen 'n paar km voorbij Oudenaarde ; daarna linksaf en in de verte duikt 'm al op, de eerste serieuze bult van de dag : de gevreesde Kwaremont...   En die kasseien blijven er vreselijk bijliggen. Nie teveel nadenken, stoempen, stoempen, stoempen en verstand op nul. Na het steilste stuk, net voor het Kwaremontplein, is het ergste voorbij. Bart komt als eerste boven !
Daarna draaien en keren, en heel attent zijn, want de smalle baantjes liggen er heel smerig bij, hier en daar liggen overblijfsels van vettige bruine aarde van de akkers gespoeld.


De Paterberg volgt snel, de hartslag hier weer met 'n ruk naar omhoog, ondertussen is het weer beginnen regenen, en het achterwiel van sommigen glijdt door... gevaarlijk...  Bart komt hier terug als eerste boven.
We nemen een korte break in 'n bruin cafeetje in Zulzeke. André trakteert op het huwelijk van zijn zoon. Prosit André ! Weer op de fiets is het terug koers : op de Hoogberg, hartslag terug boven de 160, alle hens aan dek ! Pffff   Iedereen krijgt wat tijd om te recupereren nadien langs de St-Marie kerk in Ronse, nu richting Horebeke en de Zwalm. Op de Berg Stene is het terug met de hartslag in de keel naar omhoog... de 9 Stuurkens zijn hier precies allemaal goed,  topconditie mannen !!! Op de terugweg rijdt onze accountant Koen zich nog eens te pletter naast Fabian, goed Koen, respect voor zoveel enthousiasme ! In Balegem gaat de motregen over in echte regen, maar dat motiveert ons nog meer om harder te rijden !
Om 12 uur zijn we binnen.  118 km. Uw reporter heeft een avs van 31,4/u ; osteopaat Bart met superbenen op zijn Garmin : 31,9/u
Zo snel hebben we dit parcours in het verleden nog niet afgelegd.
Zonder Martin hebben we toch eens goed kunnen doorrijden, en we voelen het zelfs niet aan onze benen dat we gereden hebben !! :-)
Sportieve grt Maurits



Relive 'Morning Jul 14th'

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...