zondag 21 juli 2019

Veilige rit naar 'Eerdegem' (Erondegem)


16 C-Stuurkens staan om 08u30 startklaar voor de lichtgolvende rit van Odilon naar Erondegem - De Klok.
De zon is terug van de partij. Eindelijk lekker warm weer, truitjes zonder mouwen voor de eerste keer. Met een écht vakantiegevoel rijden we via Uitbergen richting Serskamp naar Lede à 25/u. André & Odilon op kop. In Papegem voelen we al de eerste helling, licht omhoog, er staat een sterke wind op kop. De vrouwen bij de C's vormen de meerderheid en bepalen hun positie in de groep. Op de helling Strijmeersch in Zonnegem krijgt Martine het wat moeilijk. Gelukkig is Marieke een goed getrainde hulp, en brengt haar terug in de juiste positie in de groep.

Al goed opgewarmd beginnen we aan de helling BALEI, helling van 8 %. Hier rijden er een paar op eigen tempo naar boven. Eén maal boven wordt iedereen opgewacht en de groep zet samen de afdaling Kampenheuvel in.
De gezellige weegjes, weinig verkeer, kleine dorpjes, zoals Ottergem, Vlekkem, Letterhoutem, zijn onbekend terrein voor vele C-Stuurkens.
Café DIEVENPUT is definitief gesloten ; gelukkig worden we in café DE KLOK vriendelijk onthaald door de huisbazin op het terras.
Theo voelt zich onmiddellijk thuis en springt op de glijbaan. We verorberen elk 2 drankjes ; Katrien & Marieke genieten volop van de zon en de welverdiende rust na de sympathieke steun aan Martine.
("voortaan Marieke", "heb je een contract bij de C's" zegt Sandra)


Het zwaarste is nu achter de rug, en via Erondegem bollen we terug richting Erpe. Even overschakelen naar de grote plaat is van belang. Tegen 28/u naar beneden. Aan de Vijfhuizen is er nog een klim, en nogmaals helpt Marieke Martine.
Via Vogelzang (zegt Freddy) rijden we naar Rimeir. Iedereen kan vlot volgen. Na 58 km en 220 hms komen we, zonder valpartijen, in de Fina aan. Dank je wel, Odilon, voor de mooie rit.
San


  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...