maandag 8 juni 2020

Door/Tegen de wind naar Buggenhoutbos


Regenvestje mee of niet? Ondanks de donkere wolken vertrekken we richting Fina, ons startpunt en binnenkort terug ons Café. 

De C(orona) 1 groep staat al, voltallig, te wachten wanneer piloot (Martine) en co piloot (Lies) aangesneld komen. Vandaag verwelkomen we nog een 3de Flandrienne, Chantal. Na wat onsuccesvol geswipe en geduw op de Garmin van Lies, klikken we de schoenen in de pedalen en zetten we vaart richting Schoonaarde. 
Als snel voelen we dat er wind is. Dit maakt het ons wel soms lastig, gelukkig is er genoeg 'jus' in de benen en rijden we à bloc richting Schoonaarde. In Gijzegem horen we Denny een anekdote, een jeugdzonde of een weetje over het dorp starten, jammer genoeg konden we het einde niet horen omdat er ENKEL tegenwind was en dit de HELE voormiddag.


 In Opwijk houden we een korte groepsfotostop, uiteraard mag een klassieke selfie niet ontbreken
Na Opwijk is het draaien en keren met de nodige kleine miscommununicaties 🙂. 
De laatste 10 km geniet iedereen even van de kop te trekken, voor sommige wordt de quote van Tim Krabbé zeer herkenbaar 'Courir c'est mourir un peu' 🙂. Ons gemiddelde : 25 km/u.

Inspiratie voor het verslag haalde ik bij de lexion op Cyclingstory.nl. Leuke opsomming van uitdrukkingen en gezegden in het wielrennen:  https://www.cyclingstory.nl/wielertermen-uitdrukkingen-gezegden-wielrennen/

Tot volgende week! 
Lies

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...