zondag 28 juni 2020

Muur - Bosberg - Congoberg


Twaalf A-Stuurkens present, waaronder ook nog eens Johan, da's lang geleden !
De route naar de Muur is al 'n tweetal jaar hertekend, de saaie vlakke omloop is eruit gehaald ! We vertrekken  zoals in de GVA classic. Dat belooft ! Jammer dat onze Marty in Nederland zit, toch wel de man in supervorm de laatste weken !
Oersterke Sven trapt in de boter, 36/u wind op kop...gaat hij iedereen opsouperen vandaag? Gelukkig maant Fabian hem aan tot kalmte..
Ons route loopt in  glooiende lijn via Vlekkem, Woubrechtegem. We volgen een omleiding door werken en wanen ons eventjes in de Strade Bianche... zandwegen... :-) In St-Antelinks hebben we al een eerste kuitenbijter.  Daarna langs het domein de Gavers  naar Onkerzele. Hier al steil omhoog !  De Onkerzeleberg loopt op tot 15 % naar de kerk ! Onze hartslagen boven de 165...Dat is al flink pompen !!  
Vervolgens de Abdijstraat in Geraardsbergen, de eerste serieuze hindernis van de dag, da's slikken, tot 17%... daarna de ons allergekende Muur op ; ieder op zijn eigen tempo, de kasseikens tellend, doserend...,
én zeggen dat onze Remco dit  hier onlangs 50 x achter mekaar deed, goe zot Remco !


Het gaat in vliegende draf, een goeie 65 km/u,  naar beneden richting Bosberg. Die vervelende Bosberg toch, waar de kasseien elk jaar verder en verder uit mekaar gereden worden en de gleuven alsmaar breder en dieper :-)

We houden natuurlijk halt bovenop de Bosberg in de FARO, het eet- en praatcafé. Hier trakteert Fabian naar jaarlijkse gewoonte, op zijn verjaardag. Schol Fabian !

Na onze stop volgt de Congoberg in Vollezele, de mooiste helling van de dag, 1.3 km lang, slingerend tussen het groen, zacht glooiiend en met gladde asfalt... De bergprijzen worden vandaag netjes verdeeld tussen Robin, Bart & Sven.
TIP : de  Congoberg is ook een prachtig wandelgebied, waar veel Belgische trekpaarden te bewonderen zijn.
Boven staat het prachtig beeld in plaatstaal, een venusfiguur uit de oudheid, een beeld van 8 meter hoog...
De Congoberg dankt zijn exotische naam aan de mijnwerkers die hier vroeger woonden. Rond 1900 was dit een afgelegen gebied met armtierige lemen huisjes.
De mijnwerkers pendelden elke dag met de trein naar de steenkoolbekkens in de Borinage..

Het gaat verder  glooiend langs het bosrijke Zandbergen. 
Even verder slaat echter het noodlot toe. Dirk raakt het achterwiel van Robin, raakt uit balans en vliegt tegen het asfalt. Maurits kan Dirk niet meer ontwijken en gaat overkop boven Dirk.
Ai ai ai... de schade wordt opgemeten : de kader van Dirk is gescheurd, schaafwonden ; ook schaafwonden bij Maurits... gelukkig niets gebroken. Efkens bekomen nu. Tien minuten later zitten we weer op de fiets. Het tempo wordt wat gedrukt, want Dirk mag nie door zijn fiets vallen hé :)
Terug in Overmere kan Bart het niet laten om nog eens de kasseien van de Koningstraat te bedwingen.

We hebben 100 km op de teller, 30/u gemidd en 820 hms... de zondagse namiddagrust is meer dan welkom :-) en wonden likken... zzzzzzzz
Mau

gegevens Garmin : klik : Muur Bos Congoberg

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...