maandag 15 juni 2020

Nieuws


Update Corona Stuurken 14/06/2020
Beste Stuurkens,

onze ‘Fase 1” om de ritten te herstarten is goed verlopen, waarvoor dank aan iedereen. Zoals verwacht is ondertussen heel wat gewijzigd, zoals de horeca die terug open is en een tussenstop mogelijk maakt, of bvb de grens die we terug over mogen.
Voor wielertoeristen zijn wel nog geldende maatregelen die bepalen wat kan en wat niet:
-          Tot 30 juni groepen van max 20 personen
-          Vanaf 1 juli groepen van max 50 personen
-          De afstandsregels blijven gelden.
Na overleg met het bestuur is besloten:
-          Zondag 21/6
o   A rijdt vanaf dan in 1 groep, B gaat van 3 naar 2 groepen, C is dan al in 2 groepen (vanaf 14/6). Er is beslist voorlopig nog in vaste groepen te rijden voor B en C, dit zal binnen een aantal weken terug worden herbekeken. Dwz dat wisselen tussen A, B, C voorlopig niet mogelijk blijft.
o   Rit blijft behouden zoals die eerder was aangekondigd. Drankstop is vrij te bepalen door de groep.
o   Door de herindeling is er een aanpassing:
§  A         Fina 8h00
§  B1       Fina 8h20
§  B2       Kerk 8h30
§  C1       Fina 8h30
§  C2       Kerk 8h40
o   Geen registratie meer vooraf. Wie deelneemt doet dit op eigen verantwoordelijkheid. 
o   Een après op het terras van de Fina is terug mogelijk maar uit respect voor onze sponsor hou rekening met de geldende regelgeving:
§  Rechtstaan is niet toegestaan
§  Max 10 personen aan een tafel, maw alle tafels samenschuiven kan niet.
-          Vanaf zondag 28/6
o   Ritten van de kalender worden terug hervat. Iedereen maakt de eigen keuze om al dan niet in groep mee te rijden. Er wordt dit jaar geen klassement bijgehouden.
o   Geen registratie meer vooraf. Wie deelneemt doet dit op eigen verantwoordelijkheid.  
o   Startuur van de kalender wordt aangehouden, B1/B2 en C1/C2 starten onderling met 10 min verschil. Omdat A en B1 vaak om zelfde uur starten, start B1 voortaan aan de kerk en niet langer aan de Fina.
o   Er is terug een tussenstop (dus vergeet de 5 Eur of gepast geld niet)
-          Onderaan de nieuwe indeling van de groepen. Bij opmerkingen gelieve Maurits voor A, Jochen voor B en Sandra voor C te contacteren, hou er wel rekening mee dat we een evenwichtige indeling moeten vinden en dit opnieuw wordt herbekeken binnen een aantal weken

Verder is beslist tijdelijk een ledenstop in te voeren. We zijn ondertussen al met 93 leden, een 10-tal leden meer opnieuw dan vorig jaar. We willen in de huidige omstandigheden ervoor zorgen dat onze leden kunnen fietsen, en daar kruipt momenteel best wel werk in - vandaar deze keuze.

Met sportieve fietsgroeten,
Het bestuur.



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...