zondag 2 augustus 2020

Fina terras voorbij... We'll be back !!

Beetje grijs, beetje donker bij de aanzet. Mouwtjes of niet? Toch niet. ’t Zal er wel doorkomen – en dat deed het ook.

Eric & Patrik nemen ons op sleeptouw richting Oudenaarde, met ferme tegenwind en ook een andere aanloop. Langs Uitbergen de dijk op richting Wetteren, en zo doorsteken naar Kwatrecht, dan langs Gontrode over Oosterzele (helaas) langs de achterkant van de Lange Munte richting Oudenaarde. Op en af, redelijk rustig op de weg.


Linksaf, de Volkegem. Eerst een bultje, dan een duik en djoef omhoog. Kort en krachtig. Een tijd terug heeft Patrik daar een vervolg aan gemaakt, en via het verlengde van de Edelare gaan we nu ook de Leberg opzoeken. We passeren de rechterkant Vlaamse wielerhistorie (Ladeuze, Varent, Berendries, …) maar het gaat richting Haaghoek. Klein stukje kasseien – genoeg om Ivan z’n ketting eraf te gooien – en dan de Leberg op. Met een mooie uitloper.


Geen drankstop meer mogelijk, dus even verpozen aan de kant van de weg. Dan zetten Ronny & Eric zich op kop, en met rugwind gaat het vooruit. Er wordt al eens omgekeken, maar iedereen klampt aan. Voor we het weten staan we terug in Overmere, en ’t is onwennig opnieuw – iedereen slaat links en rechts af naar huis, tegen de goesting in. Het doet pijn het in de zon badende Fina terras te moeten voorbijrijden. We’ll be back.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...