zondag 23 augustus 2020

Race naar Terneuzen

 Eindelijk nog eens een ritje naar het Noorden.  We zijn met 15 A rijders. Droog weer, een stevige zuidwester. Mathieu is terug, en krijgt vele gelukwensen voor zijn 21 km Ijselmeer overtocht. Hij heeft zijn zwemvliezen ingewisseld voor koersschoenen, gelukkig.


Het wordt niet openlijk gezegd, maar iedereen weet en voelt het...
Een biljartvlak parcours nodigt uit naar erg hoge snelheden... het wordt strijd vandaag, de jonge wolven staan klaar, de tanden ontbloot. Eddy zegt : "De Fabian is hier niet, we kunnen dan eens doorvlammen" :-)
Afwisselend jonge mannen op kop ; de gebroeders Sven & Michaël, en ook Bart & Marty.

We vertrekken met de wind in de rug, langs Overslag naar Zuiddorpe.
De rugwind doet ons écht genieten!  Als we arriveren in Terneuzen is ons gemiddelde  36/u aub...  We maken een rondje langs de Westerschelde rond hartje Terneuzen.


De heerlijke zeebries doet deugd en we ruiken de typische zeegeur, veel zuurstof hier !
We keren terug langs Hoek, een moeilijk stuk hier met een sterke zijwind. Het is de kunst om zich goed te verstoppen in de groep, de Ferry en Eddy zijn hier heer en meester in ...
De sfeervolle bar in Hoek is nog gesloten, merde, dan maar naar Mauritsfort en de Philipppine, de mosseltoeristen zijn op dit uur nog niet te zien.
We zijn vlug in het Sas van Gent, waar al een erotische bar geopend is. Eddy zegt dat Martin hier de eerste keer van grond gegaan is en zijne stiel geleerd heeft ! Martin spreekt dit niet tegen ! :-)


Aan het brugsken in Wachtebeke kunnen we een beetje rust nemen, want het is hard labeur voor de koprijders. Ook sterke André laat zich niet onbetuigd op de terugweg.
We verliezen nog wat tijd door lekke banden van Martin & Hendrik.

Bedankt kopmannen ! Jullie waren outstanding  ! Chapeau !

Cijfertjes op de Garmin : 34.5 km/u gemidd vandaag  - afstand 100 km

Grt Maurits

 

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...