maandag 10 augustus 2020

Temse - Velle

 Volgens de UCI mogen ploegen vanaf 1 augustus transfers officieel bekendmaken. Wim, broer van, maakte gisteren de overstap naar C1. Bij deze is de transfercarrousel op gang getrokken. 'Eindelijk iemand om mijn bidon te gaan halen tijdens dat kopwerk', aldus Lies 🙂. 

Met 11 Stuurkes trekken we erop uit om het Waasland te verkennen. Een platte rit in een bosrijke omgeving en langs de verkoelende zijtakken van de Durme, ideaal met dit warme weertje. 

Via de Fietsautostrade rijden we naar Sint Niklaas. Wisten jullie dat Freddy tijdens zijn NMBS-carrière gewerkt heeft aan deze lijn alsook aan de treinbruggen - Speciaal voor Freddy rijden we er eens langs. En dit aan een (bijna) treintempo, het Blok SIAU houdt vooraan een goed tempo van dik 28 per uur aan.

In Belsele worden we opgeschrikt door een zwarte kat, de echte betekenis van het bijgeloof rondom de zwarte kat hebben we aan den lijve ondervonden. 
Focus op welke gedrag de zwarte kat kon doen (in dit geval oversteken) zorgde ervoor dat het BLOK SIAU langs links werd gegrepen door andere fietsers. Gelukkig reageren we allen alert en blijft iedereen overeind, enkel Lies maakt licht contact met de andere fietser, die bleek nogal anti-wielertoerist te zijn, hoe kan je dat nu zijn in dit wielerland en met topprestaties zoals een Van Aert en Evenepoel ??!!

Tijdens de korte stop, lang het fietspad, worden er tips uitgewisseld over fietsen en warm weer: Zout in de Bidon, kwestie van het zout dat je verliest te compenseren bij het zweten, Bidon's in de ijskast avond ervoor, een witte helm dragen, ... Jammer genoeg blijft het recept van wat er in Theo's bidon zit geheim, straffe combi lijkt me als je er maar 1 bidon van nodig hebt en amper gedronken hebt half de rit. 


Via Temse Velle rijden we naar Temse en Tielrode. Waar Theo wordt gestoken door een Maya, De Bij. Achteraf bleek dat de Maya gaan lopen was met de energie van Theo, in Hamme laten we Theo en Sandra achter en zet de rest van de groep aan richting Overmere. 

Het familie kopduo SIAU (zit dus echt in het bloed 🙂 )  komt met de groep toe te Overmere met op de teller 64 km en 25.5 gemiddeld.

Tot volgend weekend 
Sportieve groeten, Lies 

Ps: zoek het feaknews 🙂 

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...