maandag 19 oktober 2020

EINDELIJK !

 18 oktober, eindelijk terug een zondag de fiets op, wat niet gelukt is de afgelopen 3 weken, door ons belgisch weertje. 

En vooral Eindelijk klaar voor dΓ© hoogdag, de memorabele Ronde van Vlaanderen.

Aan de Fina een behoorlijk opkomst, het is wat zoeken naar onze C1 ploeg, gezien iedereen vertrekt op hetzelfde uur. Uiteindelijk zet C1 als eerst aan met kopvrouwen Jill en Lies - de andere groepen wisten precies niet welke richting uit te rijden .. Ik hoor ergens 'naar waar rijden we?' nog ergens ander 'rondje in de buurt?'. 
C1 had alvast een plan, 70km op de teller Richting Temse. Vandaag zijn we met 9 stuurkes, waarvan eentje van de A en eentje van de B ploegen en OOK 3 vrouwen. Wat in lijn ligt met de statistieken van de 2 grootste wielerfederaties voor amateurs. Ongeveer 4 op de 10 wielertoeristen zijn nu vrouwen. Vroeger bleek Het profiel van de vrijetijdsfietser een man tussen de 40 en 65 jaar te zijn. De nieuwe wielertoerist is geen man meer van middelbare leeftijd πŸ™‚ maar een vrouw van 30, aldus Cycling Vlaanderen. Misschien eens tijd voor een weekendje weg met de dames of cava na een rit in plaats van chocomelk πŸ™‚ 


Bon genoeg over Ladies on The bike. 
Niemand op de hellingen in de ronde wel veel toeristen op de baan, er pikt al snel een groepje, mannelijke, toeristen aan, omdat ze dachten dat we een hele groep vrouwen (gezien kopvrouwen Jill en Lies) waren, waren die snel teleurgesteld, aan de brug E17 te Lokeren scheiden al  onze wegen. 

We kronkelen via Zele en Sint Anna richting Waasmunster om daar de dijk op te rijden. Ons peloton wordt opgeschrikt door wel 2 of 3 platte banden, gelukkig hebben we Kristof onze technieker , Jill bevoorrader van bommekes mee, en bandjes komen van alle kanten. We kunnen alvast zeggen dat C1 schitterend TEAMWERK levert. En dat niet alleen bij platte banden maar ook het kopwerk wordt door Kristof, Stijn en Kris-sen in goede banen geleid. 

We genieten van een laatste stop tussen Branst en Mariekerke, buiten en covid proof. 

De laatste 35 km worden ingezet en ook de laatste band(en) spring(t)(en), helemaal de tel kwijt platte band 4? of 3. 
Met een grote mond stel ik voor dat de volgende toerist met een platte band zich laat ophalen, anders verliezen we te veel tijd en zijn zeker niet meer op tijd thuis voor DE RONDE πŸ™‚ .... Gelukkig viel niemand en vooral ik πŸ™‚ niet (meer) plat. 

Om kwart voor 1 komen we toe aan een stuurkes loze Fina met 70km op de teller en  een gemiddelde van 26,5. 
Goed Gereden, bedankt aan de kopmannen en vrouwen! 

Het einde van een wel raar seizoen is gekomen. 
De winter gaan we gebruiken om nieuwe ritten te maken voor C1 - alle suggesties zijn welkom, zodat we een volwaardige groep worden met een eigen kalender. 
Intussen kan wie wil blijven rijden op zondag om de wintervetjes de baas te houden. 

Sportieve groeten 
Lies 

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...