woensdag 15 oktober 2014

12 Oktober - B's naar Dikkele - Velzeke


De laatste rit die het vermelden waard is, het seizoen zit er op. We kunnen ons klaar maken voor de winterslaap...of wintertraining.
 
Als Cancellara kan vallen bij het nemen van een eetzakje, kan onze evenwichtskunstenaar Mon ook tegen de vlakte gaan bij het nemen van zijn drinkbus. Pech tijdens de donderdagrit en seizoen voorbij ondanks de superbenen. Wie gaat de B’s dan op sleeptouw nemen...en vooral naar waar? André stelt de Mira route voor, Jochen heeft een ritje Nederland maar Patrick kent de route die gepland stond, off we go met André & Patrick als kopmannen.



De Betsberg wordt door de 12 Stuurkens samen opgereden, die zien we in het voorjaar wel terug. Nog een keer Lange Munte op de menu, zij het als voorgerecht want halfweg gaan we richting Dikkele. Uw dienaar dacht dat hij goed bezig was op de kasseien tot een brommertje voorbij kwam rechts, maar het bleek Hendrik te zijn. Beetje ronddwalen in de Zwalm en via Velzeke naar het keerpunt. Een voor mij en nog anderen onbekende kasseistrook af en terug op, maar blijkbaar werd die vroeger veel gedaan.


Waar de Lange Munte een autostrade geworden is, liggen ze hier nog gesmeten zoals de patatten op het veld. Voor dit soort stroken hebben ze het woord sjokkedeizen uitgevonden. Marleen heeft minder geluk, ketting eraf op het binnenblad maar Thomas C is de reddende technieker van dienst.






Bavegem brengt ons naar Sint Lievens Houtem voor een stop, en dan gaat het richting Overmere. Een paar Stuurkens moeten de beentjes nog eens kunnen strekken dus er wordt links en rechts al eens weggesprongen. We rijden de Fina op met 70km op de teller en een mooi gemiddelde van 27,5km/h met dank aan de gelegenheidskopmannen.



Volgende week de laatste  - A, B & C rijden samen (vertrek 9h) en de kopmannen zijn André en Theo. Er wordt aan een gematigd tempo gereden dus ook wie de laatste weken of maanden niet heeft meegereden kan gerust mee tijdens deze sluitingsrit. Wie nog moet laten weten of hij/zij naar het etentje komt: woensdag wordt afgesloten!

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...