zondag 29 maart 2015

Zondag 29 maart - Hondeweer !

'n Hondenweer - maar er zijn nog Flandriens !!

Geen regen deze ochtend ondanks de voorspellingen...dan wordt er gestart zeker? Maar 8 Stuurkens die komen opdagen, de 

meesten hebben zich laten afschrikken door het weerbericht. Of ze moesten nog bekomen van de voetbal...of de heruitzending van Titanic...of gewerkt gisterenavond...of schrik voor een  vuile fiets. Wie zal het zeggen – maar de echte stonden er.
A en B apart was een beetje belachelijk dus werd de B rit genomen richting Hulst. De wind stond er al, in het begin werden we tenminste nog wat gespaard door de regen. In Moerbeke de E17 over tot Nederland waar we de eerste prikken kregen van de wind. Die zat ook al eens mee in de rug, dus dat was best ok. Nog een klein vrijafje tussen Axel en Hulst – zo’n 10km om dan terug te zakken richting beschaving. 

Paar platte banden en door het regenweer geen stop in Stekene, de regen begint nu echt ook goed te stromen. Diep over het stuur, tempo gaat omhoog want iedereen wil een warme douche. De regen gutst en de wind staat strak – zalig fietsweer voor wie ervan houdt. 

Richting Lokeren om zo huiswaarts te keren met een dikke 75km op de teller en 27,5km/h gemiddeld – niet slecht met dat hondenweer.
En nu genieten van Gent-Wevelgem! Jochen

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...