zondag 31 mei 2015

Teirlinckroute

Davy, de adelaar van Toledo

12 A-Stuurkens paraat om 07u30  om de Teirlinckroute aan te vangen : Davy, Kevin, Hendrik, Phil, Ronny, Koen, Fabian, Eric, Thibau, Erik, Dirk & Maurits.

Niemand is direkt geneigd om de kop te nemen naast Davy... bang van de wind & bang van Davy :-) Thibau zit met "la chouffe" benen :-) Erik offert zich dan maar op...In de vallei van de Zwalmbeek volgen we de oude spoorweg tussen Zottegem en Ronse. 'n Heel stevige wind, maar dat schijnt Davy "de adelaar van Toledo" niet te deren... komt dat door die nieuwe wielen dat hij zoo hard gaat ? als hij wil knijpt hij ons allemaal dood vandaag :-)
We passeren de “Toepkapel”, prachtig verscholen tussen de bomen. Altijd op en af... niks plat...Voorbij Parike rechts de Koestraat in – een lang stuk vals plat naar boven... het is hier al puffen geblazen ! Een magnifiek parcours, een steeds heuvelend landschap, talrijke vergezichten,  hoeven en kleine dorpjes, elke met hun eigen charme...  Maar ondertussen is het beginnen regenen en wordt ons parcours gevaarlijk glad.... Voorbij Parike rijden we naar Everbeek-Beneden en Everbeek-Boven. Dan richting Zegelsem.  In Zegelsem volgt een moeilijke kasseistrook en nadien de Leberg, met kort daarna de Valkenberg... Hendrik beleeft niet zijn beste dag vandaag :-) In Michelbeke nemen we een korte rustpauze. We mogen er enen drinken op kosten van André, die voor de 4de keer opa is geworden :-)  Proficiat Phil ! :-)

In Velzeke-Ruddervoorde raken we verzeild in een immense rommelmarkt...stapvoets verdomme ..

Op de middag zijn we in Overmere - rond de 800 hoogtemeters en 118 km op de teller ; gemiddeld 30.2/uur. Het was genieten, soms afzien en ’n beetje sterven, maar daar zijn we goed in, nietwaar Hendrik ? Even later arriveren de B's. Als we Gerard zien, lijkt die eerder uit de koolmijnen komen gekropen...Gerard, jij mag de ganse namiddag in bad !!! grtn Maurits

Gegevens van de rit : klik op
Teirlinckroute

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...