maandag 1 juni 2015

Muur Bosberg

De Stuurkens bestormen Muur & Bosberg

 Tussen de 20 à 25 stuurkens aan de Fina. Er werd gans de week mooi weer voorspeld, maar de zon kregen we niet te zien.
Onmiddellijk werd door Denny en Mon het tempo strak gehouden. Glooiend door het landschap, vol spanning voor wat komen zou.. was het vormpijl al voldoende voor het klimwerk,...   De spanning werd wat gekoeld door de motregen.

Voor Geraardsbergen draaiden we de grote weg op, vandaar bleek het net een stuurkens-belegering van de muur. Via 3 verschillende wegen  trotseerden we bloed zweet en motregen om als eerste naar de KAPEL te rijden. Een sterk voor de dag komende Maarten kwam voor Jonas als eerste boven voor zijn gebedje.
Nat van het zweet (en de regen) herenigden de troepen zich om in dalende draf de "Bosberg" aan te vallen.
Enkelen waren tactisch aan het spelen en spaarden hun grote cartouche voor die Bosberg. Als ik me niet vergis was Maarten weer voor Jonas en Thomas (van Zele) boven. Ik zag het van wat afstand want de muur zat nog in mn benen.

Verfrissende en voor sommige broodnodige pauze op de top. Na de Bosberg reden we via het smalle padje langs de Dender de goede geur van Rendac Denderleeuw tegemoet.
Ook al probeerden we de snelheid langs het water wat hoog te houden. De steeds meer opkomende regen alsook de regen aan lekke banden, verlies van ladingen,.. werkten dit tegen..
In Aalst maakte Denny nog een slippertje, hij was teveel aan het rondkijken als Jochen niet op zijn bureau zat. De Jochen was al vertrokken om zijn verjaardag te vieren op hoogtestage. Als dit de benen ten goede komt zullen we binnen enkele weken zijn!! Btw Gelukkige verjaardag.

Op de terugweg hadden we de wind in de rug maar het was toch overwegend stil in het peloton.
Volgende week kunnen we rekenen op de decompressie en zullen de klimkilometers steeds gezwinder gaan.
Na bijna bijna 90km kwamen alle stuurkens en Zwarte Gerard iets later dan gepland aan in de Fina.

Daar ontstond er tussen pot en pint twijfel als Gerard zijn band of ketting vervangen had???

Ciao Thomas

"Iets te veel lof voor mij betreffende zondag op facebook.

Op de muur was Jonas eerst boven
Op de bosberg Bram, Geert VP, Jonas en ik samen met Thomas Christiaens. (denk ik)

Gr.
Maarten

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...