woensdag 8 juli 2015

Verslag zondag jl

Zondag 5 Juli – Watermolenroute

Voordat ik over ga naar het verslag van afgelopen zondag, wil ik eerst even de aandacht vestigen op de donderdagavondtraining nadat ik enkele mindere commentaren heb opgevangen. De laatste weken ligt de snelheid hoger en het aantal aanwezigen lager. Om dit tegen te gaan wil ik er de aandacht op vestigen dat er op donderdag terug gereden wordt tegen een maximale snelheid van 30 km/u!!

Tijdens de vrijaf kan iedereen zijn/haar overtollige energie dan kwijt. Voor de mensen die de laatste weken dus afwezig bleven, is dit een warme oproep om de donderdagen aanwezig te zijn voor een gezellige training!
De Watermolenroute dan, door Mon verscheidene keren de zwaarste rit van het jaar genoemd. 18 stuurkens staan klaar voor deze rit. Na de overdreven warme temperaturen van vorige week, was het zondag een zeer aangenaam fietsweertje. Via Wetteren reden we naar Melle waar we de Betsberg links lieten liggen om de troepen te sparen voor wat nog komen ging. De eerste hindernis was een deel van de Lange Munte, ikzelf had me slecht geïnformeerd waardoor ik te vroeg afdraaide, uiteindelijk toch nog bij de eerste geraakt voor het afdraaien van de kinderkopjes.
Er kwamen nog enkele kasseien aan die vlot werden bedwongen door de meute. De bekendste hindernis van de dag volgt halfweg de rit, de Molenberg. Iedereen geraakt boven en we zetten verder aan richting Overmere. Sommigen hebben reeds nood aan een stop. Het café waar we jaarlijks stoppen, is gesloten. Gelukkig is het net op die plaats koers die dag waardoor de dorstigen kunnen bijtanken. Daarna volgen nog enkele hellingen. Op een van de hellingen draaien we boven rechtsop. De eersten wachten boven en Ivan wil voet aan grond zetten maar hindert zo Ronny King die op stijlvolle wijze de graskant in rolt.
Zo bollen we verder om net voor het middaguur halt te houden aan de Fina.
95 kilometer, met een gemiddelde tussen de 27-28 km/u. Allen tot donderdag voor een ontspannende rit!
Robin

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...