maandag 31 augustus 2015

B's naar Temse


"Hij speelde accordeon"...

Een ritje Temse/Steendorp met de gekende trapjes, voorbereiding van het nieuwe crossseizoen dat eraan komt. Een ochtendgroet van Maarten bij de aanzet langs de Heikant en hopla, het tempo ging de hoogte in zodat het eerste uur 30km werd afgelegd. Die achteraan kregen een mooie interval training - remmen, aansluiten, remmen, aansluiten, zo moeten ze de accordeon uitgevonden hebben. Er was zelfs tijd voor een liedje:

Mon speelde accordeon,
heel alleen met de B's,
Hij speelde accordeon,
en we draaiden maar mee
Hij speelde accordeon,
die vanachter planché,
Het bochtenwerk heel fijn,
een geweldig festijn
en we draaiden maar mee

Al kan het ook dat Luc Steeno dat gezongen heeft. Alles goed tot in Temse, dan plat vooraan voor Dirk die zich nog recht kan houden in een bocht. Geen nood, nieuw bandje erin en gas geven om terug aan te sluiten bij de groep. Net op het moment dat we aansluiten terug plat bij Dirk, achteraan deze keer. Brute pech. We passeren nog een loper met fietskar, pikken nog een voormalig Stuurken op en er is nog eens plat, net voor onze stop in Baasrode.

Op de terugweg de gekende vrijaf Dendermonde/Appels. Tegenwoordig wordt er al vroeg gestart aan de brug, en de Mon had zelfs nog geen vrijaf gegeven! Desalniettemin knap werk van de mannen op kop, ze konden een jagend groepje voorop blijven ondanks een gemiddelde van rond de 40 km/h. Uitpuffen tot in Overmere, terras op & schol!

 De route :
STEENDORP


Volgende week de Paddenstraat - weinig padden te verwachten maar genoeg kasseien dus bandjes niet te hard! J

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...