zondag 24 april 2016

24 april 2016

  Flandriens kijken niet naar de buienradar...

"Wat bezielt een mens om met zo'n weer te gaan fietsen ??"

Rita vertelt : 


Aangenaam verrast toen ik aan de Fina kwam en meer dan 20 stuurkes zag staan terwijl Frank en Sabineken weinig goeds voorspelden.
Met 10 b's richting Oudenaarde, met enige voorzichtigheid op de natte wegen want blijkbaar was dit de rit van vorig jaar met de massale valpartij, citeerde Frank.
In Oosterzele kwamen we letterlijk en figuurlijk in de shit, de landelijke wegen lagen vol smeurie.
Juist voor de Lange Munte zorgde Robert voor een eerste tussenstop, platte band.
Terwijl we van Gerard verwachten dat hij zit te zuchten in de heuveltjes had hij nog wat adem over om zijn vlaamse repertoire te zingen, goe bezig Gerard.
Eénmaal in Oudenaarde was het tijd voor de lange vrijaf, 10km, wind op den tuut. Voor Patrick Rogiers, de man in vorm en Ferre geen probleem, Frank met de mtbike, moedig maar helaas toch hun wiel moeten lossen.
Na een welgekomen drankje, richting Merelbeke, worden we nog getrakteerd op een, dju tis geen regenbui, die hebben we al gehad maar een fikse hagelbui. 
Langs Wetteren waar Lies richting huiswaarts fietst, kan Patrick Rogiers het niet laten om ook ne keer plat te rijden. Mon terug van dienst en als beloning mag Patrick de laatste kilometers nogmaals voor zich nemen.

De wijze woorden van William zijn toch een paar keer door mijn hoofd gegaan, "Wat bezielt ne mens om met zo'n weer te gaan fietsen"?
Awel, de sfeer en gezelligheid van de stuurkes zeker?


De voorlopige rangschikking : 2016rangschikking

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...