zondag 24 april 2016

Zondag 24 april 2016

                 Een dozijn flandriens... 
Zondag 24 april …het weer zou al wat beter moeten zijn …maar dat was het überhaupt niet …koud  koud  koud .  Amper 3 a 4 gr op de Garmin  met een noordoosten wind .
Toch 12 a Stuurkens  paraat  voor deze toch wel heel pittige rit naar het Pajottenland met heel wat hellingen ..
Een stuk of zes waaronder de Snikberg, Keperenberg, Mazier, Eksterenberg en nog enkele andere.
Toch wordt er getwijfeld want het weer ziet er meer dan wisselvallig uit …de buienradar was ons slechtgezind deze voormiddag. Met goeie moed zetten we aan ..de eerste 30 km zijn vlak , goed om ons op te warmen …tevergeefs ..het begint licht te regenen ..
Ijswater …handen en voeten krijgen het hard te verduren …mijn voeten en handen voelen als ijsklompen ..en ik heb niet alleen dit gevoel. Onze opwarming wordt verstoord door een lekke band van Martin ..hij tovert chirurgische handschoentjes uit zijn achterzak om zijn lekke band te herstellen ..kwestie om zijn handen netjes te houden.

Erik heeft nog een regenjasje op overschot en is zo vriendelijk mij dit te lenen, waarvoor dank Erik.
De Phil en Bart zetten onze rit op kop verder, ze leggen er een stevig tempo op. Op bepaalde plaatsen is het gevaarlijk glad maar we houden het veilig en gaan rustig door de bochten. Het Pajottenland dient zich aan , lange stukken vals plat en het tempo ligt hoog …die kopmannen zijn goed vandaag  …de eerste helling is in zicht en nu houdt het niet meer op, er wordt telkens stevig doorgetrokken maar de conditie
van de A stuurkens is meer dan goed, er moet zo goed als niet gewacht worden op elke top ..direkt doortrekken naar de volgende helling is de boodschap. Na de Mazier ligt onze pitstop , deze is welgekomen voor iedereen. Een warme koffie doet deugd.
Daarna richting de laatste bult ..de Eksterenberg. Iedereen vlot mee …al beginnen al die bulten toch door te wegen in onze beentjes …zeker voor diegenen die gisteren ook om en bij de 150 km op de fiets gezeten hebben.
De Phil en Bart trekken het tempo nog wat op langs de Dender en in Appels wordt er zowaar een Stuurkenstrein op de rails gezet. Tegen de wind in en een stuk boven de 40 / u …allee vooruit ..nog een vrijaf erboven op …slechts  een paar Stuurkens moeten de rol lossen.. de rest blijft in het gelid ..soms met harken en kreunen maar het lukt toch .
Voldaan komen we aan in Overmere met  99 km op de teller en een gemiddelde van 29,4 km/u. Met al die hellingen, wind, draaien en keren en een nat wegdek …hoedje af voor de kopmannen die het merendeel voor hun rekening namen Phil en Bart .

Ondanks het barkoude weer hebben we er samen een fijne fietsvoormiddag van gemaakt .
Bedankt mannen …de echte Flandriens vandaag waren  Phil, Bart, Erik, Marc, Dirk, Denny, Marty, Koen, Martin, Hendrik, Davy en Fabian.

Reporter van dienst
Fabian.



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...