zondag 10 april 2016

                         Rode Geulroute

Eindelijk droog vandaag  ! 19 Stuurkens bij de A-ploeg. Onze Witten & Denny nemen de kop en na ’n dik half uur staan we al aan Zelzate brug! :-)
De officiële “rode geulroute” start op de markt in Assenede en brengt je via Bassevelde naar Boekhoute en Sas van Gent.
Onderweg is het genieten van de mooie landelijke wegen die zich een weg banen tussen de polders, die terug doen denken aan een verleden, waarbij de mens het gevecht tegen de zee heeft gewonnen, en waar stille kreken nog een restant zijn van wat vroeger een zee van water was. We passeren idyllische plekjes om even te ontspannen… De kasseien in het centrum van Bassevelde liggen echter niet zo goed om te ontspannen L De imposante kerk van Bassevelde, wit geschilderd en met het omheinde kerkhof is uniek in de regio en beschermd als monument. Even verder, tussen de velden, maakt Denny een schuiver in een bocht, zonder veel erg, maar toch een gat in de nieuwe broek ! :-(

We houden halte aan onze vaste stopplaats rechtover de kerk van Boekhoute.  We hebben mooi zicht op de visserssloep “Bou 8”, die de herinnering aan het rijke vissersverleden levendig houdt. Hendrik spijst onze pot met 50 euro voor zijn verjaardag. Schol Hendrik ! 
We zetten de terugtocht in via Philippine. Hier komt onzen Davy aan de kop, 'k Zie Davy zijn jasje uitdoen, dan weten we hoe laat het is en wat er ons te wachten staat...de mouwen naar omhoog en  werken mannen !!!  Onze nieuwste aanwinst Marc heeft lef én nestelt zich naast Davy op kop ! Ondanks de tegenwind staan we rap terug in Overmere. 
Marc heeft hier zijn visitekaartje van hardrijder afgeleverd. Met zijn baard lijkt hij heel goed op Paolini... Weer 'n kopman erbij :-)
In Overmere hebben we 95 km en 31.4 km/u gemidd. Andere cijfertjes op mijn Garmin : RODE GEULrout
Maurits

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...