zondag 17 april 2016

Olland

                     De Sagan van de B's

Jochen vertelt :
8h, da’s vroeg. En waarom vroegen er een paar zich af....’t is toch maar 75km? Awel, omdat wij Stuurkens graag vroeg doen opstaan, daarom Glimlach
Over Lochristi en Wachtebeke richting Nederland. Stevige aanzet van de kopmannen, want het is meteen stil in de groep. Wat kuchen, wat puffen, en zorgen dat je erbij hangt. Als je naar de kopmannen kijkt is het vooral zorgen dat de moed niet in de koersschoenen zinkt: Patrick wentelt rond alsof hij op een trapperbootje op den Donk zit, en Mon trapt los in de boter – een pakje dat 30 seconden in de microgolf heeft gezeten wel te verstaan.
Olland. Wind en lastige banen, draaien en keren en de Stuurkens op een sliert. Vrijaf en de twee Patricks steken de bende aan. Uiteindelijk gaan er heel wat mee, en er wordt mooi rondgedraaid. Blijft een plezier zo! Na de vrijaf gaat het richting Stekene, tot de Mon een platte tube krijgt. Niemand metalen lepels mee? Nee, niemand....Maar da’s geen probleem voor de Mon.
Hoe toe? Geen stop dan? Geen stop dus en Stekene city voorbij naar Lokeren. De wind zit mee, er wordt al meer gekeuveld en gepraat – zelfs zonder stop. Nog een gebroken spaak voor Gerard, en heel wat rode lichten op onze baan doen het Ollands gemiddelde naar beneden zakken, maar geen B die daar om maalt. Op de brug over de E17 worden de paardjes losgelaten, en er volgt een lange vrijaf langs de E17. Beuken tegen de wind in, en er worden waaiers getrokken. We zien Mon de fermste stoot in lange tijd uitsteken: stevig slippen in een bocht, kiezen voor een diepe greppel vol water, behendig springen in het gras en daar als Nijs verder rammen tot hij terug op de baan kon. Zonder verpinken. Jaja, wij hebben ook onze Sagan.
82km op de teller en net geen 28km/h, meer moet dat niet zijn. Chapeau ook voor onze sponsor de Parking: al 2 weken na elkaar een grote groep Stuurkens die dorstig binnenvalt, maar ze komen vlot, merci!

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...