zondag 17 april 2016

St Antelinks

                            De vlam in de pijp !
16 A- stuurkens vandaag. Twee gelegenheidsrijders van de fam De Smet zijn ook van de partij. 't Is fris, koud zelfs... maar we zullen wel warm krijgen zeker?
Marty neemt de kop met Fabian. We rijden via Erpe-Mere naar de Heuvelzone voorbij Herzele.
Erik voelt zich minder goed, is ziek geweest van de week, en maakt rechtsomkeer in Erpe. In die zone passeert ons ook een grote witte camionette, die het niet zo begrepen heeft op wielertoeristen, want hij scheert ons rakelings voorbij op slechts 'n paar centimeter, echt heel onverantwoord en agressief rijdend... jammer genoeg hebben we geen nummerplaat kunnen noteren van die roekeloze gek :-(
Intussen komt Fabian goed onder stoom en die zal nie meer stilvallen vandaag :-(


Steeds bergop en bergaf, draaien en keren, weer bergop.... gaten laten vallen en gaten vullen... 'k zie mijn hartslagmeter dikwijls in het rood gaan naar 176 slagen... 't Is tegenwoordig ook geen voordeel om zoveel cijfertjes te zien op het dashboard van je stuur, daar krijgt ne mens ook geen betere benen van ! Er wordt nie veel gezegd in de groep, 't is precies ne serieuze werkdag vandaag... In Strijpen moeten we jammer genoeg van de fiets door grote wegenwerken en mankeren zo 'n mooie afdaling. En de café in Strijpen is gesloten, verdomme, want mijn pijp is ver uit :-)  Het duurt tot km 60 voor we een cafeetje open vinden.. dat wordt stilaan een probleem hier in het Vlaamse land...   suikers, suikers, ons lichaam heeft suikers nodig !


De laatste rechte lijn naar huis, nu langs Serskamp. En onze Fabian krijgt er maar niet genoeg van, nu met Bart naast zich op kop. In een bocht zijn de kiekens nie rap genoeg van de rijbaan... Fabian rijdt ze dan maar overhoop ; één kip vliegt wel twee meter in de lucht, jawadde zeg... ocharme... Ge zult maar een kieken zijn al genietend van 'n zondagse wandeling met je gezin en zotte Stuurkens tegenkomen op je weg :-)
We hebben 88 km op onze teller met 'n gemidd van 30.7/u en 'n goeie 500 hoogtemeters. Tot volgende week !  Maurits
De route vandaag : ST LIEVENS ESSE

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...