zondag 10 april 2016

Temse

                              Mira route

Jochen vertelt :

Regen, regen, regen....met bakken uit de lucht, zaterdagavond. Zouden we dan wel rijden? Ja, als ‘t droog is rijden we. Na vier weken een rentree maken, een mens wordt er al eens nerveus van. Indrukwekkend aantal dat klaarstaat om te vertrekken aan de Fina. Amai, we hebben een grote club met die A’s en B’s samen (de C’s vertrokken later). Hoe, alleen B’s? De A’s al weg?? Wat een bende...
Mon en Kristof E trekken ons op gang, richting Kalken. Via Uitbergen naar Dendermonde, en zo de dijk op. Draaien en keren, da’s de Miraroute. Maar ook mooie plaatjes, wat een mooie omgeving. Behalve voor die loopsters die ons ‘Zieeekeers’ vonden. Hm. Een stop in Hamme, maar de voorzitter heeft gelijk – we gaan zo snel dat de cafés nog niet open zijn. Toch nog iets gevonden.


De terugkeer richting Zele, maar eerst nog een vrijaf. Of ik niet meedoe vraagt Thomas C. Als jij ‘t gat toerijdt op de groep die weg is ja....Waarop die samen met Patrick & Kristof D dan ook nog het gat toeknallen aan 45km/h...Straffe mannen, blij dat we in het wiel mogen kruipen. Wie dacht dat het in Zele richting Fina ging – fout. Nog wat tegen de wind in rijden aan de E17, nog wat kasseien erbovenop om aan de nodige 75km te geraken. Het wordt wat stiller in de groep, beetje puffen en blazen maar iedereen is mee....de B’s zijn goed meneer, amai niet.

In de laatste meters zien we onze A’s nog opduiken. De velo, een bomvol terras en een beetje zon - wat heeft een mens nog meer nodig op zondag. Awel ja, Roubaix om een kers op de taart te zetten. Tot volgende week!

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...