vrijdag 6 mei 2016

06 mei 2016

                  Onze vrouwen in Ieper

Gids Sandra : "vrijdag 6 mei
Schaterlachend vertrekken de vrouwen naar Ieper.
We starten in het park met de historische omwalling.
Dina en de kinderen ontdekken al heel snel een tunnel die leidt naar een put. Een overblijfsel van de Leeuwetoren uit de 18de eeuw. We zijn plots verbaasd als de taverne 'de Pacific Eiland' voor ons opduikt. Alle beroemdheden zijn hier al gefotografeerd, o.m. Eddy Wally, koningin van Nederland, ministers en nu ook de vrouwen van 't Stuurken! We nemen prachtige foto's. Annie wil absoluut een foto op de boomstronk in het water, maar dat vinden we te riskant. 
De 'pillbox', diepe verdedigingput, een restant van schietgaten, de 'Rijselpoort', de 'Menenpoort', dan het monument van Tybaert de kater van Rynaert de Vos... Iedereen heeft hierover zijn verhaal.
Aan de Menenpoort is het tijd voor een lekkere crocq in de zon, in het bijzijn van een volledig uitgedoste echte schot. Annie durft net niet vragen of hij wel een onderbroek aan heeft.
Sandra, die zo sociaal is, deelt de door Dina bestelde kaasjes uit en drinkt per vergissing ook nog van het drankje van Marleen. Alles beleef je met die vrouwen...
We zetten onze tocht verder via de St Maartenskerk en Karmelietenkerk, welke nu gebruikt wordt als fitnesscentrum. Al zingend rijden we terug richting Lo op de tonen 'pour un flirt avec toi'. Volgens Oscar van Michel Delpech."
                               Bergrit
Vandaag is de rit waar de bergprijzen uitgedeeld worden. Er staan 5 klimmen op het programma, achtereenvolgens de zijkant van de cassel - catsberg - zwarteberg - rodeberg - kemmel
We vertrekken in strakke galop richting de Franse grens met veel draaien, keren en weer optrekken. 
Thibau en Peter nemen de groep op sleeptouw. Peter is vandaag vanzin om dubbel af te zien want hij heeft 2 koersbroeken aan. We hadden Rita meegelokt door te zeggen dat we rekening met haar gingen houden, hmmm dit lukt het eerste uur niet goed.
Maar daar komt de eerste afleiding al aan, de zijkant van casselberg. Robin geeft in het begin het tempo aan en zal samen met kevin nog bij de eerste 3 boven komen. Er worden al prikjes uitgedeeld en bepaalde rekeningen worden vereffend of net gemaakt, maar zoals verwacht rijdt iedereen hier vlot naar boven. Nu gaan we naar de catsberg. Op de catsberg is het aan te raden om mondje dicht te houden of de longen zoemen door de vliegen die hier net ontpopt zijn.
Hier rij ik op souplesse naar boven en ik dacht dat niemand in de buurt zou zijn, maar tot mijn verbazing waren de 2 karaktermensen peter en andre niet zo ver meer achter mij! Al 30 jaar ouder maar zeker niet versleten! Op de rodeberg en de zwarte berg rijden we in groep naar boven. Ronny moet wat lucht aflaten omdat zijn binnenband door de buitenband komt. Is die versleten door steeds te moeten remmen voor ons? Dju die heeft over?!

Nu krijgt iedereen stress, we gaan richting de kemmelberg. Een muur van 23procent kassei!
De aanloop is op zich al impressionant. Ik bepaal het daar tempo met dirk. Op de kemmel probeer ik vol door te gaan, maar het is spelen met de krachten of je achterwiel slipt door. Podium kemmel: Ik, dirk en robin! Rita krijgt hier nog een rijkelijk applaus terwijl ze blozend haar weg naar boven zet.
Tijd voor de reserves aan te vullen met een spaghetti in het dorp.
Dirk, eddy en erik besluiten om ook nog een energiereep in de vorm van een blonde keizer karel binnen te nemen.
Allee op 't gemak naar huis hoor ik maurits zeggen. Maar daar denken de stuurkes anders over. Met de wind in de rug krijgen we vleugels en iedereen wil een half wiel voor de ander rijden, wat tot gevolg kwam dat we op de rechte stukken tot 46km/h rijden! Een stuurke die zijn stal ruikt is niet meer te stoppen! Thibau

                                 de B's
Thomas is ons hier goed aan t Jossen...rit naar de Kemmel...maar toevallig de Mont des Cats en de Zwartenberg nog ervoor 😈

Leuze van de dag: de hellingsgraden die we geklommen hebben mogen we opdrinken ook! J

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...