zondag 29 mei 2016

29 mei

                   29 mei - verslag B's

Dat het ging regenen! Maar ‘t is droog. Klaar voor de Paterroute. Maar de Mon beslist er wijselijk anders over: het wordt de route van vorige week, richting Dikkelvenne. Als het begint te regenen, kunnen we nog snel terugkeren.
Stevige aanzet, al kan het ook aan een gebrek aan ritten liggen bij uw reporter. Laarne voorbij, richting Melle waar Mon z’n GPS even te laat reageert. Terugkeren en terug de brug over, naar de Betsberg. Er rijden er een paar weg (Thomas C, Kristof E, Eric VDS). Uit het peloton rijdt Mon weg...vanop de kop! Mooie en onderschatte rit, want het begint  de hele tijd op en af te gaan, en het tempo wordt erin gehouden. Via wat links & wat rechts beginnen we aan de zwaarste helling, die ons tot de achterkant van de Lange Munte brengt.
Van daar richting Gavere, en zo over Merelbeke naar Heusden waar het de dijk opgaat, en direct vrijaf. Een groepje rijdt weg, ronddraaien lukt niet echt maar er wordt toch stevig doorgereden tot in Wetteren waar het even wachten is op het peloton. Via Kalken naar Uitbergen, maar er wordt nog een lus aangehangen over Berlare. Met 85km op de teller staan we terug thuis, droog en zonder platte banden!
J

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...