zondag 15 mei 2016

Pinksteren

              Breskens 163 km - 27.7/u gemid
Onze jaarlijkse lange Pinksterenrit vandaag. We vertrekken met een kleine 40 man. De weergoden laten ons een beetje in de steek, want het is helemaal niet warm, gelukkig wel droog... én de Noorderwind is heel sterk aanwezig.

Gelukkig hebben we twee fantastisch sterke koprijders BART & DAVY, die in de boter trappen en ons gezwind richting Breskens loodsen.
Slechts enkele vermeldingen vandaag, met weer straffe Hendrik, wie anders, in de hoofdrol.
* na 2 km, in de Lindestraat, komt Hendrik in de problemen wegens een tegenliggend voertuig en beland op de grond
* in Terneuzen is straffe Hendrik zijn derailleur in zijn achterwiel gedraaid, waardoor er wat mechanisch werk aan te pas komt om de fiets weer rijklaar te maken.
* in Breskens worden we goed ontvangen in Bistro DE BUURMAN, een aparte ruimte is voorzien voor onze club met netjes gedekte tafels, en zelfs theelichtjes...een  romantische tête à tête voor sommigen :-)
De spaghetti smaakt lekker.

* in De Griete hebben we onze tweede en laatste stop. Paul tracht hier Gerard te verleiden met zijn roze regenjas, maar onze Gerard is en blijft hetero ! :-)
* in Koewacht is het heel druk door de jaarlijkse  trekker trek
Onze voorzitter William moet het laatste uur Bart en Davy af en toe eens afremmen, want "er zitten sommige Stuurkens op hun tandvlees".... :-)
Iedereen is wel blij als we voor 1700 uur in Overmere zijn. 163 km op de teller en 27/u gemidd. Gelukkig is het droog gebleven :-)  Nog eens een dikke chapeau voor Bart & Davy, hartelijk dank. Jullie hebben dat schitterend gedaan, aan een gelijkmatig tempo !!! M

De gevolgde route vandaag : BRESKENS161KM

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...