dinsdag 7 juni 2016

Zaterdag 11 juni de 3 Ballons



De deelnemers van WTC 't Stuurken aan de 3 ballons in de Vogezen :
Erik - Peter - Rita - Maurits

We wensen hen veel succes :-)
213 km - 4300 hoogtemeters

3 Balloons GranFondo - 213 km

De eerste hindernis van betekenis is gelijk de Col des Chevrères, een gruwelijk steile helling met een matig wegdek. Hier worden de kuiten voor het eerst getest en het is voor menig deelnemer de kunst nog wat energie over te houden voor de rest van de dag. De afdaling is al even steil en zeker niet zonder gevaar, in 2013 hebben hier de nodige valpartijen plaatsgevonden. Na een vlak stuk volgen de Ballon d’Alsace en de Col de Hundsrück.
De Grand Ballon wordt van de zwaarste kant beklommen en is nog een heel gemene hindernis. De meeste deelnemers zijn blij als ze boven zijn en de bevoorrading op de Markstein hebben bereikt. De Col d’Oderen en de Col de la Croix zijn daarna weer goed te doen, maar de Champ Jaillet die dan volgt is van een heel andere orde. Een buitengewoon onregelmatige en nare puist met percentages ruim boven de 15%. De klim eindigt op een glooiend plateau waar de wind vrij spel heeft. Voor degenen die hun kruit dan al hebben verschoten kan dit nog een naar stuk zijn. Uiteindelijk is het afdalen geblazen richting finishplaats Raddon et Chapendu.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...