zondag 17 juli 2016

B's : Wannegem Lede

                       B's : Rita vertelt

Aangezien Jochen vandaag wat inspiratieloos is neem ik voor vandaag de fakkel over.
Beter inspiratieloos dan futloos Jochen.

We vertrekken met 19 stuurkes richting Kruishoutem.
We worden vergezeld van een gelegenheidstoerist Julien uit de Kleine Molenstraat, altijd goed volk uit die straatKnipogen.

Voor mij een tochtje op onbekende wegen, we zijn  al gauw in Kruishouten met een vrij stuk op de lange kasseiweg, blijkbaar de Wannegem-ledestraat.
Jochen, onze kasseiliefhebber neemt het initiatief om de kasseien tegen een snel tempo over te vliegen.
Naar horen zeggen zijn er toch nog wat overgevlogen, wie de kassei gewonnen heeft is voor mijn een groot ? Aanvullen wie kan.

Wat later dan anders krijgen we toch nog een stop op terras De Patrijs, een blonde vriendelijke bediening, dat vinden onze Stuurkes wijs!
Een wat raar gesprek over wat zouden de B's doen zonder Mon, onze conclusie, Mon zijn gps is onvervangbaar en beter dan de garmin 1000.

Nog 1 berg te gaan, en zo fietsen we op meer bekende wegen richting huiswaarts.
Door de Zwalm, de Lange Munte, De Betsberg en dan afdalend richting Melle waar er een ontsnapping is van 5 stuurkes, die hebben een Froomeken gedaan.

Nog een vrij stuk van op den dijk in Melle tot in Wetteren komen we aan in Overmere met 100 km op den teller en een gemiddelde van 28.5 à 29 km.  

Het terras bij Denny zit stampvol, allemaal stuurkes, genietend in het zonnetje.

Nog een traktatie van onze voorzitter William en onze zondag is weer geslaagd.

 

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...