donderdag 21 juli 2016

          C's : 50 km langs Melle

Ja, Theo stipt om 9 uur vertrekken we.
André, Bea, Fernand & Sandra staan al klaar en de zon straalt.
Paul Mertens en William laten het afweten. Ze kunnen niet uit hun bed !
Nog enkele anderen zijn al op reis.
André & Theo nemen de leiding richting Dijk, wind op kop à 26 km/u.
We genieten van het prachtige landschap. Fernand geeft ons uitleg over de vroegere textielfabriek "DE BAKKER DE RUDDER", welke momenteel in gebruik is genomen door het evenementenbureau "WATERFRONT".
De grotten van Kwatrecht en het college Paters Jozefieten is ook de moeite waard om te zien.
De boeing 707 van Walter Govaert - "daar moeten we een foto van nemen" - zegt Theo. We voelen ons nu ook al een stukje op reis. Eenmaal de Dijk verlaten, verlaagt het tempo, want Theo is zijn oriëntatie kwijt : "links rechts" zegt hij, maar uiteindelijk bedoelt hij "rechts en dan links"... :-)
Onderweg komen we Freddy tegen en rijden we richting de Reinaert Beervelde, waar Bea & Sandra de kop trekken tegen 30 km/u, wind in de rug :-)... André moet dringend plassen.
Aan élk café stoppen we, maar telkens is het "WE ZIJN IN VERLOF" :-(
Freddy stelt voor om door te rijden naar DE BOKMOLENHOEVE, maar deze is ook pas open om 12 u.. koffie zit er vandaag niet in voor ons :-(
We rijden dan maar richting Zele, en gelukkig is café DE MOLENHOEK open, zoals altijd.
We nemen afscheid van Freddy en zetten onze tocht verder richting Fina. Onze rit van 50 km zit erop - 25.10 km/u gemidd. Volgende keer rijden we naar Waasmunster. Theo geeft forfait, hij is aan rust toe !!! :-)
Sandra



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...