zondag 7 augustus 2016

07 aug 16 Leirekensroute

                Met 30 op de Leirekensroute !

De nieuwe Leirekensroute vandaag. Met slechts één gespreksonderwerp : de olympische gouden plak van Greg, de superkampioen van bij ons ! Het is nagenieten, én hopelijk zijn ons benen vandaag zo goed als die van de Greg !
Over tot de orde van de dag : nu niet eens gps Mon, maar onze eigen gps volgen... De route loopt langs Wieze, via Moorsel richting Steenhuffel. We volgen de oude spoorwegbedding, genoemd naar de eerste machinist "Valeir" Mannaert. De spoorlijn werd tussen 1879 en 1976 gebruikt door boemeltreinen voor het vervoer van landbouwgoederen naar lokale markten.

Het is opletten geblazen, en voortdurend luide aanwijzingen geven, want er liggen nogal wat hindernissen onderweg... Gerard steekt er vandaag bovenuit, niet met zijn benen, wel met zijn luide stem :-)
We passeren o.m. Oud Station Leireken en de stoeterij trekpaarden van de PALM.
Voorbij Londerzeel hebben we een kleine behendigheidsoefening, maar iedereen kan goed slalommen zonder te vallen, proficiat !  :-)
Clothilde, de waardin van onze voorziene stopplaats in Ruisbroek slaapt nog, te lang gefeest vannacht ! Verdomme, en de 2 overige café's in het centrum zijn ook gesloten, dan maar verder zoeken naar drank hé Hendrik... :-)
Zo raken we even van onze route, langs Eikevliet (nog nooit van gehoord) en krijgen we plots een lange kasseistrook voor de wielen, tot groot jolijt van Jochen, maar Erik kan er minder mee lachen :-(
Dan maar verder langs de Schelde. We stoppen in BRANST, in de herberg "'t Koningsrek", en dan richting Fina.
We hebben 97 km op de teller met een gemidd van 28.5 km/uur. Denny is ook content, zijn  terras wordt volledig ingenomen door de Stuurkens :-)
Het gevolgde traject : Leirekensroute
Maurits

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...