zondag 7 augustus 2016

C - Stekene stiltegebied

     C's : Theo moet zwijgen én volgen !

De Canteclaerroute op het programma, richting Stekene.
Om 08u45 staan Greta, Odilon, Bea, Ferdinand, Paul Mertens, Theo & Sandra klaar.
Canteclaer komt van het verhaal van REINAERT DE VOS, waarin de Grote Haan, genaamd "Canteclaer", zijn kippenvolkje beschermt en bewaakt om de vos op afstand te houden. (vertelt Greta)
Odilon & Theo nemen de kop richting Lokeren aan 29 km/u. Geen tijd te verliezen, want Paul M en Theo moeten op tijd thuis zijn, en we hebben 62.2 km voor de boeg !
Eenmaal in Lokeren volgen we de oude Spoorweglaan en verlaat Ferdinand de groep, want hij heeft andere verplichtingen.
Sandra & Odilon trekken de kop richting Moervaart, wind de rug aan 31 km/u.
Spijtig genoeg is de zon niet echt van de partij, zoals voorspeld. In Stekene houden we halt aan café 't Anker. Een Engelssprekende exotische dienster, WEERAL !!, neemt van de groep een foto. Spijtig genoeg vergeten we een foto van haar te nemen. Zonde hé Theo, want zoals we zeggen in 't Westvlaams 'T IS VEELE VOLK IN DE STOASJE' (een weelderige boezem :-) )

Sandra krijgt van Theo een chocolade hartenkoekje :-). Paul Mertens verlaat ook de groep.
Odilon & Sandra nemen de kop richting Klein Sinaai. We tarten de harde wind aan 24/u, want er rest nog 37 km. Richting Stiltepad proberen we te zwijgen, niet gemakkelijk hé Sandra. Langs de Stekense vaart geniet Theo van het mooie, onbekend gebied voor hem !!
De Stekense vaart is gegraven in 1315, en werd gebruikt voor, zowel personen- als goederenvervoer.
Nog even halt houden voor een foto aan het pittoreske houten brugje. Even duwen Greta, want Theo raakt met moeite de brug op.
De wind blijft maar geven, lastig rijden, maar we zetten door richting huiswaarts.
We hebben 62 km gereden en 24.5 km/u gemiddeld. Prachtige rit, geeft Theo toe.
Sandra



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...