dinsdag 2 augustus 2016

B's - Volkegem - Molenberg

              B's : Volkegem - Molenberg

‘t Zal wel uitblijven. Donkere wolken hangen in de lucht, maar we gaan naar de Volkegem & Molenberg, dan mag het niet regenen. Je zou niet zeggen dat het verlof is, aan de opkomst merk je het nauwelijks. Zelfde rit voor A & B maar met gescheiden aanloop, ze mogen daar Stuurkens verwachten.

Niks dan gekende wegen naar de aanloop, voor de Betsberg rechtsaf – richting Zwalm & Oudenaarde. Het tempo ligt wat rustiger, onze kopman bouwt verstandig wat reserve in voor wat komt. Aan de Lange Munte komt er ons plots een zootje ongeregeld voorbij steken, het blijken onze A’s te zijn. Blijkbaar met de gas open, ‘t is dat we het in het verslag hebben moeten lezen want de Bs gingen nogal vlot mee Glimlach De wegen scheiden, en we zoeken onze weg. Langs Vlaamse wegen houdt geen wegversperring onze Mon tegen, goede verkenning gedaan & we blijven gespaard van rondrijden, merci daarvoor Mon!
De Volkegem. Niks bijzonders eigenlijk, behalve dat ‘t lastig naar boven gaat. Op weg naar de Molenberg terug een hoofdrol voor Robert die plots z’n remmen dichtknijpt – z’n bril aangedampt. ‘t Is dat Frank hem gespot had, of we waren weg zonder. Via de grote baan aan een supervlot tempo naar de Molenberg. De posities worden ingenomen, want wie ambitie heeft moet bij de eerste 3 opdraaien. Tips voor de mindere kenners & bevestigd in de Fina met de toppers bij de A’s: links oprijden, halverwege de rug kiezen, en daarna doe je wat je wil :-) De laatste keer dit jaar volgens Mon, ‘t is niet spijtig.

Onze stop op de klassieke plaats. Twee opmerkelijke feiten: Frank z’n zoon hangt daar op een poster omhoog (voetbaltalent), en Eric & ik zijn blij dat de vloer het houdt. Een dezer liggen we eens met alle Stuurkens in de kelder. De normale route Oosterzele-Bavegem brengt ons terug naar huis met nog een plensbui op het laatste, waarna de grote verbroedering plaats vindt. En Waasmunster, Waasmunster (voor meer info zie Sandra)!
Nieuwe collega ook voor onze dames bij de B’s, stevige rit voor de eerste keer maar doorgebeten dus we duimen dat Katrien het volhoudt & volgende week terug aan de start staat!

J

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...