woensdag 28 september 2016

A's : Waarschoot

                      De A's op boottocht

Slechts 9 A- Stuurkens paraat voor de vlakke rit richting onze Noorderburen:
Phil, Dirk, Marty, Marc, Geert, Hendrik, Martin, Davy en Fabian .

De Witte van Peteghem  en Fabian trekken gretig  het uitgedunde A pelotonnetje op gang. Via Lochristi en Oostakker trekken we naar Langerbrugge waar de veerboot ons staat op te wachten …we kunnen gelijk doorfietsen. Een korte stop laat ons toe een paar foto’s te maken ..daarna er vol tegen aan met de wind die blaast van over de ringvaart. 
Er is terug veel grinta want ondanks de 4 beaufort, blijft het tempo rond de 35 km/h hangen … Na +- 35 km afwisseling v/d wacht vooraan door  Davy en Phil.
Ondertussen meer Noord-west en de wind iets meer in de zeilen wordt het tempo nog wat opgetrokken naar 37 a 38 km/u  …jah , t’is koersweer hé !!

Voor Bassevelde waar onze pitstop ligt is het veel draaien en keren op een jaagpad vol met hindernissen en afsluitingen waar we omheen moeten.
Afremmen , terug optrekken …een intervaltraining is er niets tegen !!! De stop komt dus ook op tijd.
Via Zelzate en Wachtebeke gaat het richting Overmere, Marc en Marty doen ook hun duit in het zakje en steken hun neus in de wind die nu meer in het nadeel zit.
Af en toe is er wat aarzeling bij het aflossen …t’is dan ook heel lastig als je 35 km/u wil aanhouden met de voordeur open !! 
Goed 11u30 komen we aan in Overmere +- 97 km  met toch een kleine 33 km/u gem . …niet slecht op het einde van een seizoen  J
Kort na ons arriveren ook de C’s en B’s en op een paar min tijd is er geen plaatsje meer vrij op denny zijn terras !

Volgende week richting Pajottenland, 94 km op een heuvelachtig parcours …ons laatste stevig hapje voor 2016 .

Grtjs   Fabian

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...