maandag 26 september 2016

B's naar de Vlaamse Ardennen

             B's : Vlaamse Ardennendreef

16 stuurkes aan de start voor de laatste rit richting Vlaamse Ardennen van dit seizoen, ondanks het herfstzonnetje was het tijdens het eerste uur “fris aan de vis”. Het gaat tegen de wind in richting Achterberg (Vlaamse Ardennendreef in Oudenaarde). De Betsberg laten we deze keer links liggen en langs landelijke wegen bereiken we de Lange Munte voor een eerste vrijaf, er was weinig animo te bespeuren in het peloton, de strakke zijwind misschien ? Via Paulatem rijden we richting Oudenaarde en beklimmen de Achterberg, gekend voor zijn steile eerste meters, gevolgd door een uitloper waar je kan genieten van een prachtige vergezicht langs de rechterzijde. Aan het bedevaartsoord van Kerselaere wordt er gewacht tot de gelederen gesloten zijn.


Na een stukje vals plat (Edelare) tot aan de brouwerij Roman (Ename) nemen we de lange afdaling richting Munkzwalm voor een verfrissing in onze vertrouwde halte aan het station. De Molenberg hebben we rechts laten liggen “die hebben we al genoeg gezien dit seizoen” klinkt het in het peloton. De wind in de rug zorgt voor een iets hoger tempo huiswaarts, met een verdienstelijke helpende hand waar nodig. Tijdens de gebruikelijke vrijaf op de scheldedijk ging het ronddraaien niet al te best, teveel slepers in de kopgroep bleek tijdens de nabeschouwing.
Al bij al een gemoedelijke rit (97km, AVS 29/u) met nog wat nagenieten op het terras van ons lokaal.
Volgende week om 08H30 vlammen op de durme en scheldedijken.
Patrik

Gegevens van de rit - klik : Garmin Connect

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...