zondag 18 september 2016

C's naar Aalst

  C's naar AALST

Martine, Lies, Kris, William, Theo, André, Paul M, Fernand, Jill, Bea & Sandra, staan paraat om de rit naar Aalst te verkennen.
André & Theo nemen de kop richting Zele via de dijk. De zon is nog niet van de partij. Vechtend tegen de sterke wind rijden we aan een snelheid van 25 langs de Schelde.

Op de brug van Dendermonde moet Bea een tandje bijsteken. Eenmaal langs de Dender zijn er heel veel wielerfanaten te zien. Richting Aalst neemt Sandra de leiding. Ze verhoogt het tempo naar 27. Via het jaagpad rijden we het centrum van Aalst binnen (blijkbaar kent niemand in de groep dit jaagpad... ! )
We houden halt op de Markt. De klokken van de beiaardier verwelkomen ons. Theo is in zijn nopjes !
We genieten van een koffie of een cola en bewonderen de prachtige oude gebouwen rond ons. Het oud stadhuis (van 1830) staat blijkbaar leeg.
Een vriendelijke dienster neemt een foto van onze talrijke groep, maar spijtig genoeg blijkt later dat de foto niet geslaagd is :-(. Gelukkig heeft Sandra tijdens de terugrit toch kiekjes genomen.
In Aalst verkennen we nog even het nieuw heraangelegd plein rond het station en zetten onze tocht verder richting Hofstade.
Via onbekende stille en mooie wegen rijden we van Hofstade naar Wichelen. De zon is nu wel van de partij, het tempo niet te hoog, en de Stuurkens genieten van hun rit.
Langs de vernieuwde dijk in Wichelen verhoogt André het tempo, maar gelukkig nadert de Fina.
We hebben 58 km à 25 km/u gemidd.
Volgende week naar Heusden en het Prullenbos !

San

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...