woensdag 14 september 2016

DE GRIETE - HENGSTDIJK - HULST : 109 km

Stuurkens zoeken verkoeling aan de Westerschelde

Om 13u30 staan Gerard, Eddy, Martin, Ferry, Maurits, Hendrik, Jill, Raf, Katrien, Christof, Paul & Sandra klaar om de hitte te trotseren.
Richting Lindestraat krijgen we te kampen met een eerste stop : werken (met heel veel keitjes), en het lot slaat toe : Paul zijn buitenband ontploft bovenop de brug. Hij moet spijtig genoeg de groep verlaten.
Aan de beloofde 26/u rijden we verder richting Wachtebeke. Gelukkig is er wat wind en de bomen zorgen voor afkoeling. Via Overslag en Koewacht naar Zaamslag in een hitte van 35°. Ferry & Hendrik nemen het voortouw en versnellen het tempo. Even verder heeft Hendrik een leegloper. Martin zijn handen worden zo zwart alsof hij een traktorband heeft vervangen... :-) Plots wordt het stil in de groep, geen gekwebbel meer van Sandra, Maurits vraagt zich af of alles nog ok is... :-)... Jazeker, iedereen is nog in topvorm met goeie benen !

We houden een 3de stop in de Griete en zijn toe aan een ijskoude cola of ice tea. De pullen worden opgevuld en nu gaat het richting Hengstdijk. De wind langs de Westerschelde doet wonderen : zalig fietsen in een prachtige omgeving!!!  Sandra houdt zich niet aan de regels en verhoogt het tempo naar 30, wind in de rug. Eenmaal de wind op kop is het terug de beloofde 26/u.
In café DE KWEBBEL - HULST - houden we de 4de stop. De sfeer is opperbest en een pintje doet wonderen !!! Hendrik houdt zich perfect aan de regels en trekt de kop met Ferry richting Stekene.
Plots krijgt Sandra een ingeving (5de stop ) : "HEB IK MIJN KOOKVUUR WEL AFGEZET DEZE MIDDAG ?  EVEN BELLEN NAAR DE ZOON"... gelukkig is alles in orde. "Goed excuus om op adem te komen", zegt Ferry (lol)
We hernemen de rit en besluiten halt te houden aan HET LAMMEKEN (6de stop ! )
DE FINA is immers gesloten op woensdag... Gerard kent hier blijkbaar twee dames, en moet 6x kussen !!
Het is gezellig nakeuvelen... iedereen tevree... huiswaarts
Sandra
HERBELEEF HIER DE RIT - TSAKA :

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...