zondag 30 april 2017

B's ontdekken de LUITENTUIT

De groep van Mon & Patrik telt 24 Stuurkens vandaag, voor een winderige rit langs Axel - Zaamslag - Hulst.

Sommigen met zware benen  van de lastige Etixx rit zaterdag.
Ook het verloren schaap Gerard is terug van de streek rond Ronse.
In Ellezeles zijn ze nog niet uitgeklapt over dat 'verloren Stuurken', die het gisteren aandurfde de Fortuinberg naar beneden te rijden, terwijl er honderden naar boven reden, van lef gesproken !
Mon & Patrik vechten gestaag tegen de wind, via Axel naar Zaamslag. Dan naar rechts richting Hulst, dat is andere koek !! Er wordt sein gegeven voor vrijaf , maar het is er een van stervende zwanen... de wind is onverbiddellijk :-) Sommigen komen teruggewaaid, slechts een beperkt groepje kan voorop blijven.

Iedereen komt terug op adem en de troepen worden gegroepeerd voor Hulst.
Café Kwebbel in Hulst blijkt gesloten, ook 't café van de buitenlandse madammen in Stekene en de Brazzaville toe... krijgen we nog iets te drinken vandaag? Dankzij een wegomlegging belanden we in Sinaai, café LUITENTUIT, een nieuw adresje met een groot terras, waar we goed afgeschermd zitten van de wind en zalig genieten van de zon.
De Luitentuit blijkt een vogelbenaming te zijn... hoe die vogel er dan wel uitziet weet de waardin ons niet te vertellen :-)
Via Lokeren keren we terug naar onze heimat.
We hebben 91 km op de teller en 28.6 gemidd.
Mau



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...