zondag 23 april 2017

De C's op een bloementerras in Wetteren

Aalst - Wanzele - Wetteren
Eindelijk is de zon daar !
Vandaag starten de C Stuurkens om 08u30, sommigen hadden om 11u30 familiale verplichtingen.
Richting dijk naar Berlare nemen Sandra & Theo de kop. Martine, Freddy, Paul DC, Greta, Odilon & Mario zijn paraat vandaag. Anderen zijn op verlof.
De zon straalt en maakt het landschap zoveel mooier. Langs kleine landbouwwegjes rijden we à 27 km/u naar de oude spoorweglijn Aalst - Hofstade, wel oppassend voor elke voorrangsbaan.
Even in Lede aangekomen, nemen Martine & Sandra verder de kop. Plots gaat het fietsen wat zwaarder... "hier is het vals plat" zegt Martine, en met de wind op kop is dit heel bedrieglijk.
Greta & Mario zijn sterk en volgen vlot. In Wanzele verminderen we even snelheid, want Paul verliest zijn drinkbus onderweg...dit kan gebeuren.
Van Smetlede fietsen we richting Wetteren, genietend van de mooie bloesems van de verschillende boomkwekerijen. Nu nog even de steile helling richting centrum Wetteren en we houden halt op de Markt. Een koffie & een cola op een zonnig terras !
Hier is een jaarlijks evenement, een zogezegd "Europese markt", met allerlei gerechtjes en drankgelegenheden. We nemen terug de dijk richting Schellebelle ; er is wel een verschrikkelijk koude wind, we verhogende snelheid naar 30 om de koude te tarten. De overzet in Schellebelle is nog gesloten, daarom besluiten Sandra & Freddy om de dijk via Wichelen te nemen. In Uitbergen denkt Theo "nu gewoon rechtdoor, de grote baan richting Fina", maar neen, Sandra zegt "rechts Theo, nog even een ommetje langs het triatlonparcours van de Donk".
Om 11 u komen we aan in de Fina - 54 km à 23.5/u
Volgend weekend is het 2 x fietsen, we rijden ook op maandag 1 mei !
Sandra



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...