donderdag 25 mei 2017

Hemelvaart : Berendries - Het lot slaat toe bij Julien :-(

Berendries
Op deze zonovergoten Hemelvaartsdag is de opkomst maar povertjes, enkele Stuurkens fietsen onder de Spaanse zon en een groot deel heeft familiale verplichtingen op communiefeesten. Uiteindelijk staan er toch 10 Stuurkens aan de start voor een rit naar de Berendries. Na een uurtje draaien Dirk en Frank af omdat zij nog moeten gaan feesten. We zetten de rit dan maar verder op basis van mijn GPS. Maar omdat Dirk de route niet volgde het eerste uur, was mijn GPS tilt geslagen. Gelukkig was Julien erbij, hij wist de Berendries liggen (met een paar omwegen weliswaar 😉). De Berendries is een taaie klant en daarom stoppen we boven voor een fris drankje in een oud, typisch Vlaams cafétje: gezelligheid troef en een goedkope rekening!
Daarna zetten de de rit verder, oei hier zijn we blijkbaar al eens geweest... Zeker dat je de weg weet Julien?
Tuurlijk! Met een beetje draai- en keerwerk geraken we waar we moeten zijn. Tegen een gezapig tempo fietsen we huiswaarts maar in Serskamp slaagt het noodlot weer toe. Julien ziet een grote steen niet liggen, controle kwijt en valpartij... Julien is een taaie en wou eerst nog verder fietsen, dit konden we toch uit zijn hoofd praten, en achteraf wordt een sleutelbeenbreuk vastgesteld, spoedig herstel!
De schrik zit er een beetje in waardoor we voorzichtig binnenbollen in de Fina. Door de valpartij en een platte band vroeger in de rit, is het al bijna middag waardoor er niet veel gegadigden zijn om nog iets te drinken op het terras.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...