maandag 15 mei 2017

Iedereen fan van "beestige" Greg

Aan de start van de Greg Van Avermaet Classic in Berlare. - BELGA
Aan de start van de Greg Van Avermaet Classic in Berlare. - BELGA
De Greg Van Avermaet Classic die zaterdag van start ging aan het Donkmeer in Berlare was een groot succes. Duizenden fans zakten af naar de gemeente om er een parcours van 150 kilometer af te leggen in het zog in van de olympische kampioen. "Geweldig leuk om met de eigen fans te kunnen fietsen en met hen even te praten," aldus Van Avermaet.
De 'Posthuis Duifkes' uit Nederland. - Geert De Rycke
De 'Posthuis Duifkes' uit Nederland. - Geert De Rycke
Met 3.500 renners waren ze, die zaterdag in de vroege ochtend de Greg Van Avermaet Classic aflegden. Niet alleen renners uit Vlaanderen, want zelfs vanuit Frankrijk, Nederland en Engeland kwamen er wielerliefhebbers afgezakt naar Berlare. Zo ook drie vrienden uit Parijs. "Wij zijn hier vrijdagavond al toegekomen. Het is ondertussen al de tweede keer dat we in België komen rijden en we vinden het fantastisch. Jullie hebben zoveel respect voor wielrenners en ademen deze sport echt uit, dat maakt het zo aangenaam en leuk om dit parcours te komen rijden," aldus Gambirasio Laurent. Van Avermaet kennen ze natuurlijk van de vele koersen die hij won.
Greg Van Avermaet met zijn fans. - Geert De Rycke
Greg Van Avermaet met zijn fans. - Geert De Rycke

Fiets gekust

Wie je ook aansprak, iedereen prees de wielrenner. Enkele Nederlanders die om 05.00 uur vertrokken waren naar Berlare hoopten Van Avermaet tegen te komen en poseerden ook trots bij zijn fiets waarmee hij Parijs-Roubaix won. Ook bij de 'Posthuis Duifkes', een groep dames en mannen die de Classic meereden, niets anders dan lof. "Greg is gewoon weg een beest, meer kunnen we niet zeggen en we zijn echt enorme fan," aldus Bieke Meyvis. "Wij hebben ook zijn fiets gekust, een kus van Greg zelf ontbreken we wel nog," klonk het bij de fietsters.

Geslaagde editie

Van Avermaet zelf was enorm vereerd dat er een rit naar zijn naam is genoemd. "Het moest er misschien ooit wel eens van komen, maar ik vind het ook ontzettend leuk om samen met al mijn fans te kunnen rijden. Zij zijn er voor mij en nu probeer ik er ook voor hen te zijn," aldus Greg, die gewillig poseerde voor foto's met zijn fans. "Er was enorm veel volk maar dat komt omdat Vlaanderen echt een fietsgek land is, en dat is schitterend om te zien," besluit de olympisch kampioen. Voor de start van de rit kreeg Greg ook bloemen overhandigd.

Ook de organisatie was enorm tevreden over de opkomst. "Het was een geslaagde editie en een prachtige locatie aan het Donkmeer om de rit te laten starten. De massale fans en wielrenners die hier aanwezig waren, maakten het tot een fantastische dag," aldus Kristof Impens.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...